Banorët e Kievit  kërkojnë strehim nga sulmi rus

Banorët e Kievit kërkojnë strehim nga sulmi rus

Shpërthime, kolona makinash, frikë dhe mosbesim. Në orët e para të pushtimit rus të Ukrainës, disa njerëz nxituan të furnizoheshin me karburant që të mund të largoheshin, ndërsa të tjerë kërkuan strehim në stacionet e metrosë me shpresën se nuk do të qëndronin gjatë.

Mbi tokë, rrugët normalisht të ngarkuara të Kievit ishin bosh, pa makina apo njerëz. Dyqanet ishin të mbyllura dhe radhët prisnin para bankomateve për të marrë paratë e gatshme. Në pikat e karburantit u rreshtuan kolona makinash me depozita bosh.

Ndërkohë, disa njerëz u strehuan nën tokë në metronë e famshme të thellë të qytetit, duke mbajtur rroba, batanije, ilaçe dhe ushqime, si dhe kafshët e tyre shtëpiake ndërsa dëgjonin paralajmërimet se një sulm rus në kryeqytetin ukrainas mund të ishte i pashmangshëm.

“Nuk e dimë për sa kohë do të jemi këtu. Ndoshta brenda natës. Ndoshta më gjatë? “Kush e di?” Tha Ekaterina, 42 vjeç, e cila ishte ulur me nënën e saj, Viktoria 64-vjeçare, në një jastëk të hollë gjumi në katin e fortë të stacionit Love Tolstoy Square. Ata kishin me vete Chihuahua Lucas-in e tyre 12-vjeçar.

“Ne u zgjuam nga shpërthimet në orën pesë të mëngjesit të sotëm. “Ne nuk kemi fjetur më që atëherë,” tha ajo, duke u kapur pas smartfonit të saj si pothuajse të gjithë të tjerët në stacionin e metrosë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *