Shteti fqinj me Rusinë, Moldavia shpall gjendje të jashtëzakonshme

Shteti fqinj me Rusinë, Moldavia shpall gjendje të jashtëzakonshme

Parlamenti i Moldavisë ka miratuar gjendjen e jashtëzakonshme për 60 ditë, për shkak të sulmit rus në shtetin fqinj, Ukrainë.

Në mesin e gjërave tjera, gjendja e jashtëzakonshme ndalon protestat masive dhe i mundëson Qeverisë të dëbojë “personat e padëshiruar” nga shteti.

Kryeministrja, Natalia Gavrilita, ka thënë që më shumë se 4,200 refugjatë nga Ukraina tashmë kanë hyrë në këtë shtet.

Disa prej tyre kanë vazhduar rrugën drejt Bashkimit Evropian, mirëpo të paktën 100 kanë aplikuar për azil në Moldavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *