Elon Musk shet 4 miliardë dollarë aksione të Tesla-s pasi bleu Twitter-in

Elon Musk shet 4 miliardë dollarë aksione të Tesla-s pasi bleu Twitter-in

Elon Musk ka shitur 4 miliardë dollarë aksione të Tesla-s pasi bleu Twitter -in, sipas Komisionit të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimeve të SHBA-së. Në një “stuhi” tregtare që ndodhi të martën dhe të mërkurën, CEO i Tesla shiti rreth 4.4 milionë aksione të kompanisë së makinave elektrike.

Aksionet e Tesla ranë ndjeshëm në fillim të kësaj jave për shkak të shqetësimeve se Musk do të shiste një pjesë të aksioneve të tij për të financuar marrëveshjen për kompaninë e mediave sociale. Megjithatë, ai shkroi në Twitter se nuk kishte në plan të shiste më nga aksionet në prodhuesin e makinave.

Musk ofroi rreth 44 miliardë dollarë për të blerë Twitter-in. Për të financuar blerjen, ai siguroi një hua prej 25.5 miliardë dollarësh, nga të cilat 12.5 miliardë dollarë mbështeten nga aksionet e Tesla. Twitter e pranoi ofertën, por marrëveshja është në pritje të miratimit nga aksionarët dhe rregullatorët. /abcnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *