MRT ende po vendos nëse Andrea do të performojë nesër, ekipi shtatë anëtarësh pret një vendim në Torino

MRT ende po vendos nëse Andrea do të performojë nesër, ekipi shtatë anëtarësh pret një vendim në Torino

Tri ditë pas ngjarjes me Andrea Koevskën dhe flamurin, që shqetësoi opinionin, pas së cilës shërbimi publik MRT dënoi ashpër se po shqyrtohet mundësia e tërheqjes së saj nga Eurovizioni, ende nuk është marrë vendimi.

Ndërkohë, delegacioni maqedonas i Eurovizionit i përbërë nga shtatë persona, të cilët janë nisur për në ngjarjen në Itali, mbetet aty për të pritur vendimin përfundimtar, nëse Maqedonia do të performojë fare në natën e dytë gjysmëfinale më 12 maj, apo do të kthehet i gjithë ekipi.
MRT tha për “Fokus” se do të ketë njoftim për këtë temë, sepse vendimi merret në disa nivele dhe është pritur qëndrimi i EBU-së.
Ata sqarojnë se në ekipin maqedonas të Eurovizionit që u nis nga Shkupi për në Itali ishin shtatë persona, gjegjësisht Andrea, vokali mbështetës, Meri Popova e cila është kryesuese e delegacionit, drejtoresha, shefi i shtypit dhe autori Aleksandar Masevski.

Jozyrtarisht, nga sot ishte paraparë t’i bashkohej edhe një përgjegjës për grimin, si dhe bashkëshortja e Masevskit, Biljana Pasharikovska, e cila ndihmoi në këtë ngjarje, por ajo do të udhëtonte me marrëveshje private.

MRT fillimisht informoi se ndaj përgjegjësve në delegacionin maqedonas do të merren të gjitha mundësitë ligjore për sanksionimin më të rreptë të skandalit, por edhe pas tri ditësh nuk ka informacion që do të merret konkretisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *