Rasti “TNT”, Nikolla Gruevski dënohet me nëntë vite burgim ndërsa Mile Janakieski me tre vite

Rasti “TNT”, Nikolla Gruevski dënohet me nëntë vite burgim ndërsa Mile Janakieski me tre vite

Gjykata Penale në Shkup sot ka shqiptuar dënimet për rastin “TNT”, konkretisht rrënimin e objektit “Kosmos” të afaristit Fijat Canovski.

Në bazë të vendimit, fajtorë u shpallën, ish-kryeministri i vendit Nikolla Gruevski, ish kryetari i Gazi Babës Toni Trajkovski, ish-ministri i transportit Mile Janakieski si dhe Elizabeta Najdovska.

Ish-kryeministri Nikolla Gruevski u dënua me nëntë vitë burgim, Toni Trajkovski me katër vite burgim, Elizabeta Najdovska poashtu u dënua me katër vite burgim si dhe Mile Janakieski me tre vite heqje lirie.

Gjithashtu, u kërkua nga palët e përfshira në proces që të gjithë bashkarisht të paguajne dhe dëmin e shkaktuar ndaj afaristit Canovski, në vlerë totale prej mbi 11 milion eurove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *