Sondazh: Për gjashtë nga dhjetë grekë, rritja e çmimit do të ndikojë në zgjedhjen e partisë për të cilën do të votonin

Sondazh: Për gjashtë nga dhjetë grekë, rritja e çmimit do të ndikojë në zgjedhjen e partisë për të cilën do të votonin

Rritja e çmimeve për gjashtë nga dhjetë grekë do të luajë rol në zgjedhjen e partisë për të cilën do të votojnë në zgjedhje, sipas sondazheve të agjencisë Alco për televizionin Open, transmeton korrespondenti ynë i MIA-s nga Athina.

Për 33% të të anketuarve, rritja e çmimeve do të luajë një rol “të madh” dhe për 27% një rol “shumë të madh” në mënyrën e votimit, ndërsa për paketën e masave të qeverisë për faturat e energjisë elektrike, 35% shprehen se “ pak” do t’i ndihmojë ata. , dhe 31 për qind “aspak” nuk do t’i ndihmojë.

Në lidhje me vizitën e kryeministrit grek Kyriakos Mitsotakis në SHBA dhe sa do ta ndihmojë Greqinë takimi me presidentin amerikan Joe Biden dhe fjalimi në Kongres, opinioni i qytetarëve është i ndarë, pra 30% janë përgjigjur “mjaft”, 29%. “në përgjithësi”, 16% shumë “, 14 për qind” pak “dhe 11 për qind thanë se nuk e dinin.

Sa i përket marrëdhënieve greko-turke, gati shtatë nga dhjetë të anketuar, pra 69%, besojnë se provokimet nga Turqia do të vazhdojnë.

Në skenën politike dhe në vlerësimet e partive, Demokracia e Re në pushtet është 8.5 për qind përpara opozitës SYRIZA, e ndjekur nga PASOK – Lëvizja për Ndryshim, Partia Komuniste, Zgjidhja Greke dhe MERA25.

Në pyetjen se kujt i besojnë më shumë si kryeministër, Kyriakos Mitsotakis merr 36 për qind, Alexis Tsipras 25 për qind dhe tre nga dhjetë të anketuar, pra 32 për qind, janë përgjigjur se nuk i besojnë askujt.

Sondazhi i agjencisë Alco për Open TV u zhvillua nga data 23 deri më 28 maj me pjesëmarrjen e 1000 votuesve me të drejtë vote. sr / mi /
Athinë, 31 maj 2022 (MIA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *