Bujqësia pa punëtorë, në Elbasan qershitë nuk ka kush ti vjelë

Bujqësia pa punëtorë, në Elbasan qershitë nuk ka kush ti vjelë

Edhe bujqësia nuk ka punëtorë. Ndërkohë që fshati Shilbatër në Elbasan prodhon mbi 1 mijë ton qershi në vit, duket se po has vështirësi në gjetjen e punëtorëve për vjeljen e prodhimit.

Për fermerin problem mbeten edhe pikat e grumbullimit ndërsa i gjithë mundi i 1 viti nuk justifikohet me çmimin ku më tepër fitojnë tregtarët. Sidomos në një vit të tillë ku qershia kapi shifra record në treg.

Qershia e fshatit Shilbatër furnizon pothuajse tregun kryesor vendas në Tiranë, Durrës, Elbasan dhe Vlorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *