Sot dhe nesër samiti dyditor i “Ballkanit të Hapur” në Ohër

Sot dhe nesër samiti dyditor i “Ballkanit të Hapur” në Ohër

Në samit do të marrin pjesë kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski dhe i Shqipërisë, Edi Rama, presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ndërsa paralajmëroi pjesëmarrjen e kryeministrit të Malit të Zi, Dritan Abazovic.
Sot dhe nesër në Ohër do të mbahet samiti dyditor i iniciativës “Ballkani i Hapur”, me fokus kulturën dhe turizmin.

Në samit do të marrin pjesë kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski dhe i Shqipërisë, Edi Rama, presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ndërsa ka paralajmëruar edhe kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazovic.

Për sot është caktuar një darkë pune e kryeministrave të Kovaçevskit, Rama, Vuçiq, kryeministrit të Malit të Zi, Dritan Abazovic dhe kryetarit të Këshillit të Ministrave të Bosnjë e Hercegovinës, Zoran Tegeltija.

Fjalimet zyrtare në samit janë planifikuar për nesër dhe komisioneri i BE-së për Politikat e Fqinjësisë dhe Zgjerimin, Oliver Varhei dhe i dërguari i posaçëm i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor Gabriel Escobar janë planifikuar të mbajnë fjalime video.

Në fund të samitit është planifikuar të nënshkruhet një marrëveshje bashkëpunimi në Ballkanin Perëndimor për njohjen reciproke të diplomave dhe gradave shkencore të lëshuara në institucionet e arsimit të lartë dhe institucionet e tjera të autorizuara dhe memorandume mirëkuptimi për bashkëpunim në fushën e turizmit, kulturës dhe kulturës. administrata tatimore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *