Tre përfaqësuese do të luajnë në turne të fuqishëm ndërkombëtarë këtë verë

Tre përfaqësuese do të luajnë në turne të fuqishëm ndërkombëtarë këtë verë

Tri skuadra të volejbollit për femra janë duke u përgatitur për sfidat e radhës këtë verë dhe pas një periudhe të gjatë grumbullimi në Krushevë, bëhet fjalë për përzgjedhje seniore, njoftojnë nga Federata e Volejbollit të Maqedonisë (FMF).

Gjithsej 30 volejbollistë janë duke u stërvitur nën drejtimin e trajnerit Stefan Paunovi., i cili nga ana e tij duhet të përcaktojë tre ekipe dhe njëkohësisht punon me tri kategori moshe. 12 të moshuar (2004 dhe gjenerata e re) dhe gjashtë kadetë (2006 e më të rinj) janë në proces trajnimi, shkruan OFM në ueb faqen e saj.
Seniorët maqedonas do të luajnë në Lojërat Mesdhetare në Algjeri (25 qershor), ku janë në grupin B, së bashku me Greqinë, Tunizinë dhe Egjiptin. Më 17 korrik, juniorët do të vazhdojnë përgatitjet për Kampionatin Evropian për U19 në Shkup (nga 27 gusht deri më 4 shtator). Në konkurrencën prej 12 skuadrash, Maqedonia është në grup me Poloninë, Italinë, Slloveninë, Greqinë dhe më të mirët në grupin kualifikues ku bëjnë pjesë Mali i Zi, Franca, Finlanda dhe Austria. Paraprakisht, kadetët do të luajnë në Lojërat Ballkanike në Vranjë (6-10 korrik) dhe janë në grup me Turqinë dhe Rumaninë.
I gjithë ky aktivitet në volejbollin e femrave është për shkak të realizimit të planit për formimin e kombëtares së seniorëve, e cila nuk ka ndeshje për më shumë se një dekadë, shkruan OFM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *