Askush nuk i lexon deklaratat e akullores, a e dini se çfarë hani?

Askush nuk i lexon deklaratat e akullores, a e dini se çfarë hani?

E keni pyetur ndonjëherë veten se nga se përbëhen akulloret që blini sot dhe sa të shëndetshme janë apo jo?

Pranojeni, a keni lexuar ndonjëherë një deklaratë akulloreje në jetën tuaj? Kështu duket se bëjnë sot inspektimet, pasi ne zgjedhim nëse do të hamë “ujë” apo “qumësht”.

Duke qenë se pothuajse askush nuk i kushton rëndësi informacionit në ambalazh, lind pyetja nëse hamë vërtet akullore apo diçka krejtësisht tjetër?

Me fjalë të tjera, askush nuk i kushton vëmendje informacionit në paketim, pyetja është a hamë vërtet akullore apo diçka tjetër?

Frutat e ngrira dhe ëmbëlsirat e ngrira me aromë, që zakonisht quhen “akullore me ujë”, bëhen nga uji, sheqeri dhe shijet e ndryshme, ndërsa “akulloret me krem” kanë përqindjen më të lartë të yndyrës së qumështit.

Yndyra e qumështit mund të jetë pak më e shtrenjtë, kështu që ai produkt është më i mirë në këtë kuptim për sa i përket disponueshmërisë, por përdorimi i yndyrave bimore nuk duhet të jetë shenjë e cilësisë së dobët.

Sa të shëndetshme janë akulloret?

Gjatë verës shtohet kontrolli i cilësisë së akullores dhe ekspertët theksojnë se të gjitha akulloret në treg plotësojnë kriteret e cilësisë.

Ndonëse plotësisht të sigurta për t’u përdorur, akulloret industriale nuk janë më të shëndetshmet, paralajmërojnë dietologët, pasi të gjitha ato përmbajnë emulsifikues, ngjyra dhe shije artificiale, stabilizues dhe konservues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *