Kripto bie më poshtë: Bitcoin bie nën 21.000 dollarë

Kripto bie më poshtë: Bitcoin bie nën 21.000 dollarë

Bitcoin ra shkurtimisht nën 21,000 dollarë në tregun aziatik këtë mëngjes, përpara se të kthehej pak, duke vazhduar rënien e tij pasi investitorët shisnin aktive më të rrezikshme. Vlera e bitcoin mbeti në rreth 21,800 dollarë.

Kriptomonedha më e madhe në botë ra me pothuajse 14% në 24 orët e fundit, ndërsa ethereum ra me më shumë se 12% në të njëjtën periudhë, sipas të dhënave nga Coinbase. “Gjithçka është në zjarr tani, qofshin aksione, kriptomonedha apo ndonjë gjë tjetër”, tha Nirmal Ranga, kreu i tregtisë dhe analizës teknike në ZebPay. “Ajo që shihni në treg është frikë, pasiguri dhe dyshim. “Teknikisht, tregjet duken të rishitura dhe duhet të ketë një nivel të caktuar që ne do ta arrijmë në bitcoin në të ardhmen,” i tha ai CNBC Street Signs Asia.

Kriptovalutat u bllokuan të hënën pasi platforma tregtare si Celsius dhe Binance pezulluan tërheqjet dhe disa kompani shkurtuan vendet e punës. Celsius tha se tërheqjet, shkëmbimet dhe transferimet midis llogarive do të ndaleshin për shkak të “kushteve ekstreme të tregut” dhe se masa kishte për qëllim “stabilizimin e likuiditetit dhe operacioneve”. “Sot ne po ndërmarrim këtë veprim për ta vendosur Celsius në një pozicion më të mirë për të përmbushur detyrimet e tij të tërheqjes me kalimin e kohës,” tha kompania në një deklaratë.
Binance, shkëmbimi më i madh i kriptomonedhave në botë, ndërkohë ndaloi tërheqjet e bitcoin për më shumë se tre orë “për shkak të një transaksioni të ngecur që shkaktoi një vonesë”.

Kapitalizimi i tregut të kriptomonedhave ra nën 1 trilion dollarë të hënën për herë të parë që nga shkurti 2021, sipas të dhënave nga CoinMarketCap. Rreth 200 miliardë dollarë janë fshirë nga tregu ditët e fundit. Shitja e kriptove vjen pasi investitorët kanë shmangur kryesisht asetet e rrezikshme mes frikës së një recesioni të mundshëm global pasi bankat kryesore qendrore në mbarë botën rrisin normat e interesit për të frenuar inflacionin.

Politikëbërësit e Rezervës Federale të SHBA-së tani po shqyrtojnë idenë e rritjes së normës prej 75 pikësh më vonë këtë javë, sipas Steve Lisman të CNBC. Kjo është më shumë se 50 pikë bazë që pritet nga shumë tregtarë. Rritja e normave ka tendencë t’i bëjë mjetet e ardhshme të rritjes së të ardhurave më pak tërheqëse.

Bitcoin ra me pothuajse 70% të nivelit më të lartë të të gjitha kohërave në nëntor 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *