Festivali “Hapësirat e reja” në kalatën e Vardarit në qendër të Shkupit

Festivali “Hapësirat e reja” në kalatën e Vardarit në qendër të Shkupit

Festivali “Hapësirat e reja” këtë vit do të mbahet të shtunën, më 18 qershor, në kalatën e lumit Vardar, ku programi është i ndarë në dy pjesë dhe dy lokacione.

Merr lajme ne viber
Pjesa e parë është në shëtitoren në hyrje të anijes Sinegalia, në anë të GTC dhe do të ketë segmentet: Hapja, “Hapësirat e reja poetike”, “Vallëzimi në kalatë”, “Momenti i poezisë botërore” dhe ” Pikturë në Kalatë”.

Pjesa e dytë – koncerti me segmentet “New Beat” dhe “Open Microphone” do të zhvillohet në shkallët poshtë Urës së Gurit, tek spiranca.

AKTUALE “Hapësirat e reja” në kalatën e Vardarit në qendër të Shkupit Postuar 45 minuta më parë – 16 qershor 2022By Makfax

Festivali “Hapësirat e reja” këtë vit do të mbahet të shtunën, më 18 qershor, në kalatën e lumit Vardar, ku programi është i ndarë në dy pjesë dhe dy lokacione.

Merr lajme ne viber
Pjesa e parë është në shëtitoren në hyrje të anijes Sinegalia, në anë të GTC dhe do të ketë segmentet: Hapja, “Hapësirat e reja poetike”, “Vallëzimi në kalatë”, “Momenti i poezisë botërore” dhe ” Pikturë në Kalatë”.

Pjesa e dytë – koncerti me segmentet “New Beat” dhe “Open Microphone” do të zhvillohet në shkallët poshtë Urës së Gurit, tek spiranca.

Ekspozita e shitjeve do të ngrihet në mëngjes dhe piktorët do të punojnë gjatë gjithë programit. Ideja është që i gjithë eventi të jetë një instalacion i madh arti i përbashkët. Sipas programit, secili pjesëmarrës do të prezantohet në një kohë prej 6 minutash, ku poetët në 2 minuta do të duhet të prezantohen dhe në 4 minuta të lexojnë një ose dy poezi. Piktorët do të kenë mundësinë të prezantojnë veprat e tyre dhe të tregojnë për mënyrën e tyre të punës, pikëpamjet artistike dhe poetikën e artit.

Në pjesën e dytë janë performancat e muzikantëve, ku çdo grup do të prezantohet shkurt para fillimit të performancës, dhe para përfundimit të koncertit do të ndahet çmimi për publikun, është një surprizë e veçantë që do të marrë një. spektator.

Nëse bie shi, ngjarja do të zhvillohet në hollin e Qendrës Tregtare të qytetit – kati përdhes.

Festivali organizohet me mbështetjen financiare të Qytetit të Shkupit, në kuadër të Programit për Kulturë për vitin 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *