Festivali  “QYTETI I HAPUR” për herë të 21 nga 23-26 Qershor

Festivali “QYTETI I HAPUR” për herë të 21 nga 23-26 Qershor

Nga data 23 deri më 26 qershor, për të 21-tën herë do të mbahet Bitola Open City, festival ndërkombëtar i artit rinor i organizuar nga Qendra Kulturore Rinore – Manastir. Dhe ky nuk do të jetë thjesht një edicion i ri, organizatorët e shtypit të tyre thanë se do të jetë një kapërcim konceptual i dy dekadave të ekzistencës në një mënyrë që t’i sjellë direkt në radhët e gjeneratave të reja.

“Në vitin kur MKC Manastir feston 25 vjet nga ekzistenca e saj, ne realizojmë edicionin e 21-të të Festivalit të Qytetit të Hapur të Manastirit të mbushur me veshje të reja. Festivalin po ua dhurojmë të rinjve në qytet dhe në rajon me bindje të fortë se Manastiri ka pasur dhe do të ketë rini avangarde dhe masë kritike të gatshme për sfida të mëdha”, tha Sasho Dodovski, drejtor i MKC – Manastir. takim me gazetarët.

Festivali këtë vit i kushtohet tërësisht gjeneratës së re, të quajtur në popull • Gen Z • dhe valës së re të freskët që sjell me vete. “Kjo gjeneratë ka ndryshuar standardet, ka krijuar forma të reja të përdorimit të rrjeteve sociale dhe ua ka imponuar të gjitha gjeneratave të tjera. Ky brez përdor rrjetet sociale për komunikim, në vend që të ekspozojë botën e tyre intime për publikun. Ky edicion i festivalit komunikon pikërisht ashtu, jashtë standardeve, me forma të reja”, sqaroi Maja Angelovska, menaxhere programore në MKC.
Një sërë artistësh nga skena e muzikës elektronike, dialogët artistikë për muzikën dhe artet figurative, promovimi i monografisë kushtuar Mizarit do të bëhet në oborrin e MKC-së, në qytetin e vjetër të Manastirit. Përballë Jagodës në Shirok Sokak do të ketë shkëmbim vinyl me mysafirë nga vendet fqinje dhe festivali mbyllet me një koncert të madh në parkun e qytetit.

“Do të organizojmë hapjen e madhe muzikore të dielën, më 26 qershor, me fillim nga ora 20:00. Lokacioni është Parku i Qytetit në Manastir. Do të performojnë 3 grupe muzikore. Grupi i Manastirit VEL, grupi BAILDSA nga Selaniku i Greqisë dhe Helem Nejse nga Sarajeva e Bosnjë-Hercegovinës. Do të jetë e zhurmshme, do të jetë urbane dhe në çdo rast argëtuese. Tre grupe të reja energjike për zero denarë. Manifestimi është i hapur për të gjithë adhuruesit e muzikës urbane nga Manastiri dhe rajoni. Manastiri është qytet i hapur për të gjithë”, tha Zlatko Talevski, Drejtor Ekzekutiv i MKC – Manastir.
Nën parullat “QYTETI ËSHTË TANI DHE KËTU”, “QYTETI NUK ESHTE MEME”, “QYTETI ËSHTË NJË PARTI”, “QYTETI KËRKOHET”, “QYTETI ESHTE HAPUR”… për të 21-tën herë Manastir, një hap qytet do të ndodhë me Manastirin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *