Microsoft pensionon Internet Explorer pas 27 vitesh

Microsoft pensionon Internet Explorer pas 27 vitesh

Microsoft më në fund po tërheq versionin e konsumatorit të Internet Explorer.

Ajo njoftoi planin vitin e kaluar, duke e bërë Internet Explorer 11 versionin e tij përfundimtar.

Internet Explorer debutoi në kompjuterët desktop Windows në 1995 dhe deri në vitin 2004, kishte pushtuar 95% të tregut.

Por tani, Google Chrome, Safari i Apple dhe Mozilla Firefox janë dominues.

Përdoruesit që duan të qëndrojnë me Microsoft-in po drejtohen te Microsoft Edge, i lançuar në 2015, së bashku me Windows 10.
Popullariteti i Internet Explorer u dëmtua nga lëshimi i shfletuesve më të shpejtë si Chrome dhe Firefox, pasi përdoruesit kapën aplikacione të reja për të naviguar në platformat, duke përfshirë Google Search, Facebook dhe YouTube.
Rritja e telefonave inteligjentë më pas dha pa dyshim goditjen fatale, me shfletuesin e para-instaluar Safari të Apple dhe Google Chrome në telefonat Android që ndihmuan për të zhvendosur aksesin dhe përdorimin e internetit në fushën e celularit.

Përdorimi i internetit në celular dhe tablet kapërceu desktopin në mbarë botën për herë të parë në tetor 2016, sipas kompanisë së pavarur të analitikës së internetit StatCounter.

Dhe në fillim të atij viti, StatCounter pa që Google Chrome të llogaritej për më shumë se 60% të përdorimit të internetit të desktopit në mbarë botën, me pjesën e kombinuar të Internet Explorer dhe Edge në tregun e desktopëve që bien ngushtë pas asaj të Firefox-it për herë të parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *