Gabimet më të shpeshta gjatë përdorimit të kremrave kundër diellit

Gabimet më të shpeshta gjatë përdorimit të kremrave kundër diellit

Mbrojtja nga dielli, ndër të tjera, ul rrezikun e djegies nga dielli, por edhe rrezikun e kancerit të lëkurës, si dhe ndikimin e Diellit në plakje.
Dr Stephanie Oi, një mjeke e përgjithshme në klinikën Meicheltker në Londër, argumenton se shumica e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm për masat e duhura paraprake për të mbrojtur lëkurën e tyre nga dëmtimi i diellit. Kjo përfshin mos aplikimin e mjaftueshëm të kremit kundër diellit, mospërdorimin e SPF 50 – për më të ndjeshmit… Këtu janë disa nga gabimet më të zakonshme. Aplikimi i kremit shumë vonë Shumë njerëz presin që të vijnë në plazh ose të shtrihen në shezlong dhe më pas të aplikojnë krem ​​kundër diellit. Oi paralajmëron se deri atëherë është tepër vonë. – Kremi kundër diellit duhet të aplikohet të paktën 30 minuta para lindjes së diellit. Përveç kësaj, për shkak të notit, por edhe djersitjes, kremi duhet të aplikohet çdo dy orë, ka shpjeguar ajo. Krem kundër diellit i skaduar Shumica e produkteve mbrojtëse kundër diellit kanë një jetëgjatësi prej 12 muajsh. Përdorimi i një kremi kundër diellit të vjetëruar është më pak efektiv në mbrojtjen e lëkurës nga rrezet e dëmshme UV dhe pasojat mund të jenë shumë të këqija. Trupi prodhon vitaminë D nga rrezet e diellit në lëkurë – e cila ndihmon në mbajtjen e kockave dhe muskujve të shëndetshëm dhe shumë më tepër. Oi këshillon që gjithmonë mund të merrni më shumë nga kjo vitaminë. Më shumë më mirë! Aplikimi i rregullt i kremit është thelbësor për mbrojtjen nga dielli. – Shumica prej nesh nuk vendosin mjaftueshëm krem ​​kundër diellit. Për të mbrojtur siç duhet fytyrën, duhet të aplikoni krem ​​kundër diellit në dy gishta, ndërkohë që trupi juaj ka nevojë për një gotë të tërë. Nëse përdorni një shishe sprej, duhet ta ndizni ose ta spërkatni disa herë në secilën pjesë të trupit për të siguruar mbrojtjen e duhur, thotë ajo. Dr. Oi beson se nuk ka rregulla të veçanta për fëmijët. – Kremi duhet aplikuar me bollëk në trup – sa më shumë – aq më mirë! “Gjithashtu, foshnjat nën gjashtë muaj duhet të mbrohen plotësisht nga dielli”, tha mjeku. Kremi nuk është një “bllok” Kremi kundër diellit vepron si filtër, jo si “bllok” – që do të thotë se lëkura ende mund të dëmtohet. Mbrojtja më e mirë është të qëndroni plotësisht larg diellit gjatë orëve kur ai është më i fortë – ndërmjet orës 11 dhe 15. – Nuk është gjithmonë e mundur të qëndroni larg Diellit, ndaj mos harroni të kërkoni hije, vishni një kapele me një hapje dhe mbulohuni me veshje të gjera që “marrë frymë”. Mos harroni – nuk ka nxirje të shëndetshme, tha ajo. Por banja e diellit është ajo që e bën lëkurën të mbrojë qelizat e saj nga rrezet e dëmshme, duke krijuar një pigment si “bllok”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *