Mbledhja e tetë e përbashkët e qeverisë së Kosovës dhe Shqipërisë në Prishtinë

Mbledhja e tetë e përbashkët e qeverisë së Kosovës dhe Shqipërisë në Prishtinë

Sot në Prishtinë do të mbahet mbledhja e tetë e qeverisë së Kosovës dhe Shqipërisë, në të cilën do të nënshkruhen disa marrëveshje, kanë konfirmuar Qeveria e Kosovës. Pas ceremonisë së mirëseardhjes së kryeministrit shqiptar Edi Rama, ai do të hapë takimin së bashku me kryeministrin e Kosovës Albin Kurti. Më pas do të ketë një prezantim mbi infrastrukturën kombëtare portuale dhe hekurudhore në funksion të tregut të përbashkët kombëtar, projektin për një port të ri tregtar në Porto Romano dhe integrimin me hekurudhën Durrës-Prishtinë.

Mes dy qeverive do të nënshkruhet marrëveshja, pas së cilës kryeministrat Kurti dhe Rama do të mbajnë një konferencë të përbashkët për shtyp. Deri më tani janë mbajtur shtatë mbledhje të përbashkëta të qeverisë së Kosovës dhe Shqipërisë, në të cilat janë nënshkruar mbi 100 marrëveshje dhe mbledhja e fundit është mbajtur më 26 nëntor 2021 në Elbasan dhe me atë rast janë nënshkruar 13 marrëveshje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *