Mosfunksionimi i tiroides – një problem gjithnjë e më i zakonshëm tek gratë

Mosfunksionimi i tiroides – një problem gjithnjë e më i zakonshëm tek gratë

Statistikat tregojnë se femrat janë më të prirura ndaj mosfunksionimit të tiroides ose të ashtuquajturat. gjëndër tiroide. Një në tetë gra mund të ketë një problem tiroide gjatë jetës së tyre, si dhe në periudhën para, gjatë ose pas shtatzënisë, dhe parandalimi, kontrolli i rregullt i niveleve të hormoneve tiroide në gjak, diagnostikimi dhe trajtimi në kohë është mënyra më e mirë për të reduktuar. numri i sëmundjeve të kësaj gjëndre.
Nëse gjëndra tiroide nuk funksionon siç duhet, atëherë mund të ndodhin një sërë problemesh shëndetësore si dy llojet më të zakonshme të çrregullimeve – hipotiroidizmi dhe hipertiroidizmi. Hipotiroidizmi është një gjendje në të cilën trupi nuk mund të prodhojë mjaftueshëm hormone tiroide dhe simptomat më të zakonshme janë dobësia, keqtrajtimi, dhimbjet e muskujve dhe kyçeve, shtimi në peshë, ngadalësimi i ritmit të zemrës, cikli i parregullt menstrual ose problemet me shtatzëninë tek gratë. Hipertiroidizmi, nga ana tjetër, është një gjendje në të cilën trupi prodhon sekretim të tepërt të hormoneve tiroide, duke çuar në ankth, humbje peshe, funksion të shpejtë të zemrës dhe zorrëve dhe parregullsi menstruale. Meqenëse simptomat e çdo mosfunksionimi mund të mos lidhen gjithmonë me gjëndrën tiroide, monitorimi dhe testimi i rregullt është i nevojshëm. Ekzaminimet e gjëndrës tiroide, por edhe për pothuajse të gjitha llojet e tjera të analizave dhe shërbimeve tashmë mund të planifikohen dhe paguhen online përmes shërbimit të ri të laboratorit Sinlab. ISHP Sinlab i ka bërë shërbimet më të aksesueshme dhe pacientët pa prezencë personale dhe që presin në sportel tani mund të planifikojnë dhe planifikojnë online se kur të bëjnë ekzaminimet sipas detyrimeve të tyre. Kjo qasje e re ofron teste shëndetësore më të shpejta dhe më të lehta, me takime çdo 15 minuta. Nëpërmjet shërbimit “Me disa klikime në numërimin e gjakut”, pacientët mund të planifikojnë analizat laboratorike të paktën një ditë përpara, me opsionin e zgjedhjes së datës, orës dhe parametrave. Shërbimi Sinlab është i disponueshëm në linkun e mëposhtëm. PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *