Ukraina do të ndalojë muzikën ruse në media dhe në hapësirën publike

Ukraina do të ndalojë muzikën ruse në media dhe në hapësirën publike

Parlamenti ukrainas ka votuar për të ndaluar disa muzikë ruse në media dhe në publik.

Ndalimi nuk do të zbatohet për të gjithë muzikën ruse, por vlen për muzikën e krijuar ose realizuar nga ata që janë ose kanë qenë shtetas rusë që nga viti 1991.

Artistët që kanë dënuar luftën e Rusisë në Ukrainë mund të aplikojnë për një përjashtim nga ndalimi.

Importi i librave nga Rusia dhe Bjellorusia gjithashtu do të ndalohet me ligj.

Shumë nga ata që jetojnë në zonat e Ukrainës lindore dhe jugore kanë ndjerë historikisht një lidhje të fortë me Rusinë, duke folur shpesh rusisht si gjuhën e tyre të parë.

Por pushtimi rus i Ukrainës ka bërë që shumë ukrainas të duan të shkëputen nga kultura ruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *