Bimët më të mira për dhomën e gjumit

Bimët më të mira për dhomën e gjumit

Bimët e dhomës së gjumit mund të bëjnë më shumë sesa thjesht t’i bëjnë raftet tuaja të duken më të ndritshme. Ato gjithashtu mund të rrisin disponimin tuaj, të rrisin kreativitetin, të ulin nivelet e stresit, të rrisin produktivitetin, të filtrojnë natyrshëm ndotësit e ajrit dhe shumë më tepër.

Shumë prej nesh nuk e kuptojnë se sa e rëndësishme është cilësia e ajrit. Shpesh izolimi, bojërat dhe mobiljet në shtëpitë tona mund të ndotin ajrin tonë të brendshëm me toksina si formaldehidi dhe benzeni. Për të ndihmuar në pastrimin e ajrit në shtëpinë tuaj, merrni parasysh shtimin e bimëve. Bimët mund të thithin gazra të dëmshëm përmes poreve në gjethet e tyre, duke filtruar dhe pastruar ajrin që thithni çdo ditë.

Jo vetëm që bimët e dhomës së gjumit kanë shumë përfitime shëndetësore, por ato gjithashtu shtojnë një prekje të këndshme dekori dhe energji të ndritshme në çdo hapësirë ​​të brendshme. Nëse po kërkoni të shtoni pak gjelbërim në dhomën tuaj, më poshtë janë 10 nga bimët më të mira për të mbajtur në dhomën e gjumit.
Bima e gjarprit
E njohur gjithashtu si gjuha e vjehrrës, kjo bimë me mirëmbajtje të ulët është një zgjedhje optimale për dhomën e gjumit, sepse jo vetëm që pretendon një vend në listën e 10 bimëve më të mira të pastrimit të ajrit të NASA-s, por është gjithashtu një nga të paktat. bimë shtëpiake që konvertojnë dioksidin e karbonit në oksigjen gjatë natës (diçka që shumica e bimëve të shtëpisë e bëjnë vetëm gjatë ditës).

Përfitimi i dhomës së gjumit: Filtron ajrin e brendshëm gjatë ditës dhe natës

Këshillë për kujdesin: Dritë e ndritshme indirekte; ujë herë pas here

Ndër top 10 listën e NASA-s është Philodendron, i cili është një bimë e njohur shtëpie, sepse është pothuajse e pamundur të vritet. Gjethet në formë zemre të kësaj bime të pasme vijnë në një sërë variacionesh tërheqëse vizualisht dhe janë veçanërisht efektive në thithjen e formaldehidit. Megjithatë, mbajeni jashtë mundësive të kafshëve shtëpiake dhe fëmijëve, sepse kjo bimë është toksike kur hahet.

Përfitimi i dhomës së gjumit: Thith formaldehidin nga ajri

Këshillë për kujdesin: Dritë mesatare në të ndritshme; ujë herë pas here
Një tjetër bukuri pasuese që është lart në listën e NASA-s, English Ivy është jashtëzakonisht efektive në thithjen e formaldehidit, benzenit, ksilenit dhe toluenit. Jo vetëm që English Ivy ndihmon në çlirimin e ajrit tonë nga toksinat, por hulumtimet tregojnë se mund të jetë në gjendje të pastrojë ajrin nga myku dhe feçet e kafshëve, si dhe të përmirësojë simptomat e alergjisë.

Përfitimi i dhomës së gjumit: Largon ajrin e brendshëm nga toksinat

Këshillë për kujdesin: Dritë e moderuar; ujit rregullisht

Ngjashëm në estetikë me filodendronin e gjetheve të zemrës, bima pasuese e pothos është efektive në filtrimin e formaldehidit, monoksidit të karbonit dhe benzenit dhe është jashtëzakonisht e lehtë për t’u kujdesur dhe rritur. Ajo është mbiquajtur ‘bima e kabinës’ për shkak të sa tolerant është.

Përfitimi i dhomës së gjumit: Pastron ajrin e brendshëm nga toksinat dhe ndihmon në eliminimin e aromave

Këshillë për kujdesin: Dritë e moderuar; ujit rregullisht
Bimë merimangash
E përkryer për një mbjellëse të varur dhe e lehtë për t’u shumuar; kjo bimë është efektive në luftimin e një sërë ndotësish si benzeni, formaldehidi, monoksidi i karbonit dhe ksileni. Mbani këto bimë në rrezet e diellit indirekte të ndritshme deri në mesatare dhe ujisni herë pas here gjatë rritjes fillestare. Pasi ta keni pasur bimën për rreth një vit, ujisni mesatarisht.

Përfitimi i dhomës së gjumit: Pastron ajrin e brendshëm duke hequr kimikatet e dëmshme

Këshillë për kujdesin: Dritë mesatare në të ndritshme; ujë herë pas here
Pothos i Artë
Ivy angleze
Filodendron i gjethes së zemrës

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *