Kurioziteti i ditës: Dentistëria është profesioni më i vjetër i botës

Kurioziteti i ditës: Dentistëria është profesioni më i vjetër i botës

Stomatologjia shkon prapa në kohën kur njerëzit kishin për herë të parë dhëmbët … jo edhe aq gjatë. Megjithatë, një studim gjeti prova të shpimit të dhëmbëve në kafka që datojnë nga 7500 deri në 9000 vjet më parë. Vrimat ka të ngjarë të jenë bërë duke përdorur një hark-stërvitje parahistorike. A mund të jetë kjo puna e dentistit të parë? Një studim tjetër kafshimi i kryer nga Universiteti i Bolonjës, Itali, në një kafkë 14,000-vjeçare zbuloi se “një dhëmb i kalbur në nofull ishte pastruar dhe gërvishtur qëllimisht me një mjet”, sipas BBC. Kjo e bën stomatologjinë një nga profesionet më të vjetra të regjistruara dhe është padyshim një arsye për të buzëqeshur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *