Sa ujë duhet të konsumoni në ditë? Shumë e rrezikshme nëse pini më shumë se kaq

Sa ujë duhet të konsumoni në ditë? Shumë e rrezikshme nëse pini më shumë se kaq

Vera eshtë e nxehtë dhe me avull, dhe me shumë aktivitete të planifikuara dhe më shumë argëtim në natyrë, është e rëndësishme të qëndroni të hidratuar.

Nëse nuk pini mjaftueshëm lëngje, mund të dehidratoheni, madje dehidratimi i lehtë mund të shkaktojë mungesë ekstreme të energjisë dhe rraskapitje.

Trupi përbëhet nga rreth 50 deri në 70 për qind ujë. Çdo organ, qelizë dhe ind në trup kërkon ujë sepse mbron indet, ndihmon në ruajtjen e temperaturës normale të trupit dhe lubrifikon nyjet.Gjithashtu ndihmon trupin të heqë qafe mbeturinat kur djersitemi, urinojmë dhe zbrasim zorrët.

Sipas Akademisë Kombëtare të Shkencave, Inxhinierisë dhe Mjekësisë në SHBA, femrat kanë nevojë për 11.5 gota ujë gjatë ditës, ndërsa meshkujt 15.5.

Nëse pini më shumë se kaq, e vendosni veten në rrezik. Dr. Mike Ball për Eat This, Not That renditi efektet anësore të rrezikshme të konsumimit të tepërt të ujit.

Konsumimi i tepërt i ujit mund të dëmtojë veshkat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *