Si të pastroni, ruani dhe kujdeseni për pajisjet  tuaja teknike

Si të pastroni, ruani dhe kujdeseni për pajisjet tuaja teknike

Le ta pranojmë – ne të gjithë jemi të varur nga teknologjia. Ju zgjoheni në mëngjes dhe gjëja e parë që bëni është të kontrolloni telefonin tuaj celular. Disa prej nesh punojnë nga shtëpia në një laptop çdo ditë. Dhe asnjë mbrëmje nuk është e plotë pa një qejf të mirë Netflix.

Është një botë pajisjesh dhe pajisjesh, prandaj është e dobishme të dini se si t’i mbani ato të pastra, të sigurta dhe gati për t’u përdorur! Konsideroni këtë udhëzuesin tuaj përfundimtar për t’u kujdesur për pajisjet e mëposhtme të teknologjisë:

Laptopë dhe tableta
telefonat celularë
Altoparlantët Bluetooth
Televizionet
Kufje dhe kufje
Çfarë mund të përdor për të pastruar laptopin tim?
Ju mund të përdorni pajisje bazë për pastrimin e shtëpisë për të pastruar laptopin tuaj. Merrni një leckë me mikrofibër, një kanaçe me ajër të kompresuar, shtupë pambuku, një peshqir të pastër dhe të paktën 90% alkool izopropil për fërkim. Mos i humbisni paratë tuaja në asnjë pastrues elektronik të zbukuruar!

Ndiqni këto hapa për ta bërë laptopin tuaj të bukur dhe të pastër:

Hapi i parë: Shkëputni baterinë, fshijeni me një leckë mikrofibër dhe fryni pluhurin duke përdorur një kuti me ajër të kompresuar.
Hapi i dytë: Fshijeni ekranin me të njëjtën leckë për të hequr çdo njollë.
Hapi i tretë: Përdorni ajrin e kompresuar për të spërkatur midis tasteve në tastierë dhe në portat USB.
Hapi i katërt: Zhytni një shtupë pambuku në alkool izopropil dhe përdorni atë për të fshirë butësisht pjesën e jashtme të laptopit.
Hapi i pestë: Fshijeni laptopin duke përdorur një peshqir të pastër dhe të thatë.

Duhet të shmangni përdorimin e pecetave të lagura, detergjentit ose ndonjë kimikati të ashpër kur pastroni laptopin ose tabletin tuaj. Një kanaçe e thjeshtë me ajër të kompresuar dhe një peshqir i thatë mund të bëjnë vërtet mrekulli!

Cila është mënyra më e mirë për të ruajtur një laptop?
Është e rëndësishme të merrni kohë për të ruajtur siç duhet laptopin tuaj. Në fund të fundit, nuk dëshironi ta hidhni diku në një sirtar dhe ta lini të nxehet!

Këtu janë këshillat më të mira të ruajtjes për laptopët ose tabletët tuaj:
Shmangni Temperaturat Ekstreme
Një laptop ose tablet, si çdo pjesë e teknologjisë, nuk do të funksionojë aq mirë nëse jashtë është jashtëzakonisht nxehtë ose ftohtë. Mbajeni atë nga rrezet e diellit direkte dhe patjetër nga stuhitë e borës!

Laptop
Zhbllokoni kanalet e ajrit
Mund ta ruani laptopin ose tabletin tuaj vertikalisht ose horizontalisht për sa kohë që të siguroheni që hapjet e ajrit të mos jenë të bllokuara. Kjo është në fund të fundit ajo që e mban pajisjen tuaj nga mbinxehja.

TV
Vendoseni në një sipërfaqe të qëndrueshme
Nëse nuk jeni në një ekspeditë alpinistike, nuk ka asnjë arsye pse nuk duhet ta mbani laptopin ose tabletin tuaj në një banak ose tavolinë të sheshtë, të qëndrueshme.

Ushqimi
Jini të vëmendshëm me ushqimet dhe pijet
Edhe nëse jeni shumë të kujdesshëm, është ende e lehtë që të ndodhin aksidente! Shpëtoni vetes një dhimbje koke të rëndë duke i mbajtur pijet e hapura dhe ushqimet e çrregullta larg teknologjisë suaj.

Pluhuri
Mbajeni jashtë mundësive të fëmijëve (dhe kafshëve shtëpiake)
Fëmijët dhe kafshët shtëpiake nuk e kanë idenë se sa keni shpenzuar për laptopin ose tabletin tuaj. Kur pajisja juaj nuk është në përdorim, mbajeni jashtë mundësive në një raft të lartë ose në dollap të kyçur.

Shul
Mbajeni në një çantë ose këllëf
Laptopët dhe tabletët janë portativë dhe të lehtë për t’u marrë në lëvizje. Investoni në një çantë transporti apo këllëf elegant për punën!

Lidhëse lidhëse
Lidhëse lidhëse
A keni mbaruar punën për ditën? Palosni kabllot në stilin e fizarmonikës dhe fiksoni ato me një kravatë zinxhir, një copë Velcro ose shirit gome.

Disa këshilla të thjeshta ruajtjeje do ta mbajnë laptopin dhe tabletin tuaj në gjendje të mirë pune. Merrni kohë për t’u siguruar vërtet që po i largoni ato siç duhet.

Pro-Tip
Këshillë profesionale: Për privatësinë tuaj, sigurohuni që të përdorni kapakun e kamerës së internetit kur kamera juaj nuk është në përdorim. Është mënyra më e mirë për të shmangur shkeljet e sigurisë ose për të rrezikuar potencialisht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *