Batanije kundër zjarrit për makinat dhe automjetet

Batanije kundër zjarrit për makinat dhe automjetet

Batanija e zjarrit e makinave Bridgehill është një mënyrë krejtësisht e re, miqësore me mjedisin për të luftuar zjarret e automjeteve. Mban toksinat e dëmshme larg njerëzve dhe mjedisit.

Të gjitha zjarret e makinave janë të rrezikshme dhe toksike. Automjetet janë bërë nga materiale sintetike që lëshojnë gazra të dëmshëm kur digjen, duke përfshirë PHA-të kancerogjene. Uji i rrjedhjes kontaminohet gjithashtu nga metale si plumbi, bakri dhe zinku, gjë që përkeqësohet nga metodat konvencionale të shuarjes së zjarrit duke përdorur ujë dhe shkumë.

Përveç kësaj, flakët prej 800 ℃ mund të shpërthejnë në një distancë prej tre metrash ose më shumë, duke krijuar një situatë të rrezikshme.

Batanija e zjarrit e makinave përmban tym toksik nga zjarret e makinave elektrike dhe konvencionale
Bridgehill ofron një batanije zjarri 6×8 metra që mund të përballojë temperaturat prej 1000℃ për 48 orë. Batanija tërhiqet mbi automjetin e djegur nga dy persona në mënyrë që zjarri të mund të frenohet dhe përfundimisht të shuhet.

Batanija vjen në dy versione. Versioni profesional është një batanije me shumë përdorime për repartet e zjarrit dhe organizata të ngjashme. Versioni standard është një batanije me përdorim të vetëm për vende me një përqendrim të lartë makinash, të tilla si garazhe parkimi, tragete makinash dhe dyqane riparimi makinash.

Përfitimet konkrete
Batanija e zjarrit të makinës mban tymin, tymrat toksikë dhe flakët poshtë batanijes, duke parandaluar që toksinat të dalin në mjedis. Në shumë raste, zjarrfikësit mund të shmangin përdorimin e ujit, gjë që çon në depërtimin e substancave të rrezikshme në ujërat nëntokësore.

Batanija e zjarrit është shumë efektive si për automjetet ICE ashtu edhe për EV. Zjarrfikësit mund të marrin kontrollin e situatës shpejt dhe të shuajnë një zjarr të automjetit ICE në vetëm 10-15 sekonda, duke zvogëluar rrezikun e përhapjes së zjarrit në automjete të tjera.

Për zjarret e automjeteve elektrike, batanija mbulon dhe përmban zjarrin derisa të kalojë rrjedhën e tij për 24 deri në 48 orë, ose derisa zjarrfikësit të mund ta përmbytin makinën me ujë. Meqenëse bateritë litium-jon nuk u përgjigjen aparateve tradicionale të zjarrit, batanija e zjarrit të makinës është e vetmja metodë e provuar për t’u përballur në mënyrë efektive me zjarret e automjeteve elektrike pa ujë.

Potenciali i tregut
Në nivel global, ka një zjarrfikës për çdo 20 000 banorë. Vetëm në Evropë, shpenzimet e qeverisë për shërbimet e mbrojtjes nga zjarri arrijnë në afërsisht 35 miliardë dollarë. Nëse çdo kamion zjarrfikës do të kishte një batanije zjarri makine, vëllimi do të ishte i rëndësishëm.

Batanijet e zjarrit të makinave Bridgehill shpërndahen në mbarë botën, megjithëse fokusi kryesor i kompanisë është Evropa dhe Amerika e Veriut. Shtatëdhjetë për qind e departamenteve norvegjeze të zjarrfikësve dhe mbi 100 departamente gjermane të zjarrit janë duke përdorur aktualisht batanijet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *