Kush ishte Vjosa Berisha?

Kush ishte Vjosa Berisha?

Vjosa Berisha ishte bashkëpronare dhe shefe ekzekutive e kompanisë së prodhimit të filmit dhe televizionit dhe marrëdhënieve me publikun e themeluar në Kosovë në vitin 2003 si B2 – PR & Media Solutions, me zyra në Kosovë dhe Shqipëri (2005). Ajo është gjithashtu bashkëthemeluese e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Prishtinë, i cili u themelua në vitin 2008. Ajo zotëron një Master në Media dhe Komunikim nga Universiteti i Westminster, Londër, MB, dhe një diplomë pasuniversitare në Diplomaci Bashkëkohore nga Universiteti i Maltës, në Maltë. Aktualisht ajo ishte e përfshirë në mënyrë aktive në menaxhimin e punëve të dy zyrave të B2, në Kosovë dhe Shqipëri; dhe menaxhimin e PriFest – Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Prishtinë, i cili zhvillohet çdo vit në prill. Edicioni i 8-të i festivalit do të jetë në prill 2016. PriFest është i vetmi festival ndërkombëtar i filmit artistik në Kosovë. Vjosa Berisha ka punuar në shumë projekte për marrëdhënie me publikun dhe media, duke udhëhequr shumë fushata të suksesshme komerciale, politike dhe ndërgjegjësuese për klientë të ndryshëm duke përfshirë bankat, linjat ajrore, hidrocentralet dhe energjinë, IT, institucionet kulturore, ambasadat, qeverinë, median, partitë politike dhe institucione të tjera. në Kosovë dhe Shqipëri. Një nga projektet e shquara të udhëhequra nga ajo ishte menaxhimi dhe zbatimi i fushatave gjatë procesit që çoi në Shpalljen e Pavarësisë së Kosovës në vitin 2008, i cili përfshinte një sërë fushatash ndërgjegjësuese (Promovimi i propozimit të Pakos së Ahtisaarit për Kosovën, Fushata e Kushtetutës, dhe Deklarata e Pavarësisë). Fushatat u mbështetën nga USAID përmes partnerëve të tyre zbatues dhe nga Qeveria e Kosovës. Në vitin 2011 ajo mori pjesë në programin Hope Fellowship për Demokraci dhe Diplomaci, i sponsorizuar nga USAID, i cili përfshinte një turne shumë interesant 6-javor studimor në Uashington DC në prill-maj 2011. Gjatë këtij udhëtimi ajo pati një sesion fjalimi publik me temën Publike Diplomacia – me temë “Nation Branding dhe Imazhi i Kosovës”, në Qendrën për Studime Strategjike dhe Ndërkombëtare dhe në Këshillin e Diplomacisë Publike në Washington DC. Vjosa Berisha është gjithashtu anëtare e Akademisë Evropiane të Filmit. Gjatë karrierës së saj si menaxhere dhe zbatuese e projekteve të ndryshme, ajo ishte e angazhuar edhe në prodhimin e një sërë video reklamash, filmash dokumentarë dhe projekte të tjera mediatike. Filmografia si producent dhe producent ekzekutiv: 1. Një seri prej 10 programesh televizive për të rinj (30 minuta) për të rinj të quajtur “Respekt” prodhuar për Radio Televizionin e Kosovës (bashkëproducent dhe producent ekzekutiv) 2. Një seri prej 6 dokumentarësh prodhuar për UNICEF Kosovë – 1999-2000 (producent ekzekutiv) 3. Shitesja e cigareve / Shitësi i cigareve – film i shkurtër i prodhuar nga CMB productions (co-producer) (2000) 4. Prodhimi i një segmenti vendor prej 3 minutash për një numër i serialit Sesame Street i miratuar për Kosovën dhe i transmetuar në Radio Televizionin e Kosovës (prodhues i 20 pjesëve 3 minuta) 2001 – 2004 5. Një seri prej 4 dokumentarësh për Arsimin e Lartë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës – Prodhuar për Ambasadën e Shteteve të Bashkuara në Kosovë ( producent, 2004) 6. Program televiziv për Koha Vision (KTV) – debat rinor me Përfaqësuesin Special të Sekretarit të Përgjithshëm në OKB – Bernard Kouchner (producent ekzekutiv, 2000) 7. Organizimi i Ditës Ndërkombëtare të Transmetimit të Fëmijëve (I CDB) në emër të UNICEF-it në bashkëpunim me Radio Televizionin e Kosovës (bashkëprodhues i një numri programesh duke përfshirë programin e mëngjesit dhe lajmet për një ditë, dhjetor 2002, dhjetor 2003) 8. Debat televiziv për hartimin e Kushtetutës së Kosovës për Radio Televizionin e Kosovës Kosovë (bashkëprodhues) Shkurt / Mars 2008 9. Një numër i reklamave, njoftimeve për shërbime publike, raporteve të lajmeve, reklamave politike dhe promocioneve gjatë një kursi prej 11 vitesh të menaxhimit të agjencisë B2 në Kosovë dhe Shqipëri. Skema aktuale e projekteve: 1. “Cirku Fluturues” – projekt i filmit artistik në fazën e bashkëfinancimit (producenti kryesor) 2. “The wedding blow” – film i metrazhit të shkurtër në fazën e zhvillimit (producenti kryesor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *