mazhe dhe video rrëqethëse që japin pasqyrën e vërtetë të katastrofës bërthamore të Çernobilit

mazhe dhe video rrëqethëse që japin pasqyrën e vërtetë të katastrofës bërthamore të Çernobilit

Pamje rrëqethëse të papara më herët, japin një pasqyrë brenda katastrofës bërthamore të Çernobilit.

Imazhet e tmerrshme përfshijnë foshnja me “bisht peshku”, të rinj me fytyra të mbuluara me shenja të çuditshme dhe fëmijët me kancer të llojeve të ndryshme.

Dokumentari i ri “Chernobyl: The Lost Tapes”, tregon koston e vërtetë që e ka paguar njerëzimi si rezultat i kolapsit radioaktiv, transmeton Telegrafi.

Fotografitë tregojnë efektet e tmerrshme të katastrofës bërthamore – ku shumë njerëz ecnin pa pajisje mbrojtëse.

Kjo katastrofë bërthamore pati ndodhë më 26 prill të vitit 1986, në njësinë numër katër të centralit bërthamor në afërsi të Prpyat në veri të Ukrainës.

Stafi thuhet se kishte bërë një gabim fatal gjatë testimeve që shkaktoi shpërthimin e reaktorit – gabim ky që është dokumentuar edhe përmes një projekti të HBO-s i quajtur Chernobyl.

Mbi 100 mijë njerëz u patën e vakuar dhe një rreze prej 20 milje ishte rrethuar – duke bërë që asnjë njeri të mos i afrohet, madje kjo zonë edhe sot shumë pak frekuentohet. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *