Snapchat do t’i lejojë prindërit të shohin se me kë po bisedojnë fëmijët e tyre

Snapchat do t’i lejojë prindërit të shohin se me kë po bisedojnë fëmijët e tyre

Snapchat, aplikacioni popullor i fotografive dhe bisedave që zhduken, i popullarizuar mes shumë adoleshentëve, ka njoftuar se një veçori e re e quajtur Qendra e Familjes do të publikohet globalisht në javët e ardhshme, duke u dhënë prindërve mundësinë për të parë se me kë po bisedojnë fëmijët e tyre.

“Qendra Familjare është krijuar për të pasqyruar mënyrën se si prindërit angazhohen me adoleshentët e tyre në botën reale, ku prindërit zakonisht e dinë se me kë janë miq adoleshentët e tyre dhe kur janë duke u shoqëruar, por të mos i përgjojnë bisedat e tyre private,” thuhet në një komunikatë për shtyp të kompanisë.

Funksioni i ri kërkon që si fëmija ashtu edhe prindi të japin pëlqimin për monitorimin. Pasi një prindi t’i jepet akses për të monitoruar llogarinë e adoleshentit të tyre, ai do të jetë në gjendje të shohë një listë të miqve të adoleshentit dhe të raportojë çdo gjë që ata e shohin të dyshimtë. Siç është projektuar, mjeti nuk do të njoftojë një prind për ndonjë llogari alternative Snapchat që një fëmijë mund të ketë.

Njoftimi i funksionit të ri vjen mes presionit në rritje nga aktivistët dhe ligjvënësit./m.j

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *