Ueb-faqja e MASH-it ende jashtë funksionimit

Ueb-faqja e MASH-it ende jashtë funksionimit

Faqja e internetit e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës nuk është ende në funksion pasi u hakerua më 9 shtator. Në 12 ditët e fundit është shkëputur plotësisht dhe nuk ka qasje në të.

Nga kjo ministri thonë se po punohet për riaktivizimin e tij, por nuk specifikojnë se kur pritet.

Është raportuar se faqja (www.mon.gov.mk) është sulmuar nga ekipi grek i hakerëve “Netwatchers”. Më pas Ministria njoftoi se është në komunikim me QIRT-Qendrën Kombëtare për Incidentet Kompjuterike pranë Agjencisë së Komunikimeve Elektronike, ku është raportuar rasti dhe nga ku presin, me mbështetjen e Ministrisë së Brendshme, të ndërmarrin veprime konkrete për gjeni vendndodhjen dhe burimin e sulmeve.

“Ndërkohë, shërbimi i IT-së i MAS-it me mbështetjen e bashkëpunëtorëve të jashtëm po ndërmerr veprime për forcimin e sigurisë së faqes së internetit, pas së cilës ajo do të aktivizohet sërish”, njoftoi MASH më 10 shtator.

Ministria më pas bëri me dije se nuk ka arsye për t’u shqetësuar për shkarkimin e supozuar të bazave të të dhënave të qytetarëve, sepse në ueb-faqen, siç ishte paralajmëruar – “nuk ka baza të tilla të të dhënave dhe ka karakter informativ”. Ndërkohë, informacionet për aktivitetet e Ministrisë mund të ndiqen në faqen e saj në Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *