Thirrje për edukatorë dhe mentorë të stem dhe hapësirës, është koha që me ekipin tuj të udhëtoni në qendrën hapësinore të Kennedy të Nasa

Thirrje për edukatorë dhe mentorë të stem dhe hapësirës, është koha që me ekipin tuj të udhëtoni në qendrën hapësinore të Kennedy të Nasa

Me rastin e 10 vjetorit të konkursit NASA Space Apps Challenge në Maqedoni, mentori i ekipit fitues do të udhëtojë në Qendrën Hapësinore të NASA Kennedy në Florida, SHBA dhe do të ketë mundësinë të takohet me edukatorët STEM nga NASA të cilët janë duke punuar në duke futur aftësitë STEM në arsim.
Këtë vit hapja zyrtare e konkursit është planifikuar për 30 shtator 2022, ndërsa vetë hackathoni do të mbahet më 1 dhe 2 tetor 2022, organizuar nga NewMan’s Business Accelerator dhe Foundation Goldilocks Skopje – Foundation Goldilocks Skopje, me mbështetjen e Shtetet e Bashkuara. Ambasada e Maqedonisë së Veriut, si dhe kompanitë, agjencitë shtetërore, profesorët, mësuesit dhe organizatat studentore dhe studentore.
LOKACIONI: Netaville, Shkup – qendra më e re IT e kompanisë së zhvillimit të softuerit Netcetera Macedonia. Pjesëmarrësit dhe edukatorët që nuk do të mund të bashkohen duke marrë pjesë live do të mund të na bashkohen online përmes një platforme bashkëpunimi.
Shpenzimet e mbuluara dhe aktivitetet e përfshira për mentorin: Akomodimi në nivel ekzekutiv për 7 deri në 10 ditë, Vizitë ekskluzive në Qendrën Hapësinore NASA Kennedy në një turne privat, mundësi për të parë një lëshim rakete të NASA ose SpaceX, takime të organizuara përkatëse, transport lokal për aktivitete zyrtare.
PROFILI I EDUKATORËVE DHE METORËVE: Mësues ose profesorë të shkencave natyrore, informatikë, algoritme, të dhëna të hapura, njohuri dhe aftësi teknike, arte pamore, sipërmarrje. Mentorët ekspertë nga kompani apo organizata me njohuri eksperte në këto fusha janë gjithashtu të mirëseardhur.
👩‍🏫
Përveç mentorit, në Qendrën Hapësinore Kennedy të NASA-s do të udhëtojnë edhe 2 anëtarë të ekipit fitues në nivel kombëtar, për të cilët ndër të tjera sigurohen edhe biletat e avionit vajtje-ardhje.
👩‍🚀👨‍🚀 LINK REGJISTRIMI PËR PJESËMARRËSIT/EKIPET:
https://bit.ly/NASASpaceAppsMKD dhe
https://2022.spaceappschallenge.org/locations/skopje/event
SFIDAT E ZGJIDHJES: https://2022.spaceappschallenge.org/challenges/
Për më shumë informacion, lexoni për përvojën e Tijana Kostovska dhe Kliment Mladenoski nga Ohri, të cilët udhëhoqën ekipin fitues të vitit të kaluar nga Maqedonia, TeamySeed, i cili së fundi u kthye nga një vizitë dyjavore në Qendrën Hapësinore Kennedy të NASA-s në Florida, SHBA https:/ /www.slobodnaevropa.mk /a/32034924.html
Hackathoni më i madh në botë i organizuar nga agjencia amerikane e kërkimeve hapësinore NASA së bashku me partnerët dhe agjencitë e tjera hapësinore “NASA Space Apps Challenge” mbahet njëkohësisht në 162 vende çdo vit, dhe pjesëmarrës janë nxënës të shkollave të mesme, studentë dhe sipërmarrës të rinj nga të gjitha trevat. Bota. Në vitin 2021, 28,000 pjesëmarrës krijuan mbi 2,800 projekte që zgjidhin sfidat me të cilat përballet Toka dhe hapësira.
Regjistrohu sot dhe provo vetë!
Paç fat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *