5 Shenjat që një person ‘i këndshëm’ ka në fshehtësi synime mizore

5 Shenjat që një person ‘i këndshëm’ ka në fshehtësi synime mizore

Jo çdo person që takoni ka qëllime të mira. Ky është një fakt që shumë njerëz e kuptojnë shumë vonë. Është një problem i zakonshëm brenda njerëzimit. Të gjithë, nga të pasurit dhe të famshmit deri tek njerëzit e zakonshëm, përballen me këtë gjatë jetës së tyre.

“E dashur, nëse do të jesh me dy fytyra, të paktën bëje njërën prej tyre të bukur.” – Marilyn Monroe

E ndjera Marilyn Monroe ishte një aktore dhe modele e bukur, e talentuar; dhe, siç rezulton, mjaft depërtuese në lidhje me manipulimin personal që ajo përjetoi pothuajse me siguri gjatë ekzistencës së saj gjithnjë të pranishme, të adhuruar. Zonja Monroe zotëronte bukurinë, joshjen dhe, po, pasurinë, që bërtiste: “Përfitoni nga unë!” Por, pavarësisht nga reputacioni i saj famëkeq për interpretimin e personazheve “bjonde memece”, ajo ishte një gjyqtare e zgjuar e karakterit. Në fakt, ajo ishte plotësisht intolerante ndaj atyre që e tentonin më kot një gjë të tillë. Thuhet se ajo i shpërndau shpejt ata me qëllime të fshehta.

Oh, dhe “bjondja memece” thuhet se kishte një IQ mbi 160. Megjithatë, ne largohemi. Ky artikull nuk ka të bëjë me Marilyn Monroe. Asnjë prej nesh nuk është Marilyn Monroe dhe 99,999 për qind prej nesh nuk do t’i afrohen kurrë arritjes së famës dhe pasurisë së kësaj gruaje inteligjente dhe të bukur.
Megjithatë, ne kemi një gjë të përbashkët: ne jemi të gjithë viktima të mundshme në sytë e manipuluesve.
Ata do të buzëqeshin dhe do të flasin të pafajshëm, gjatë gjithë kohës duke bërë një përpjekje të qëllimshme për të mashtruar dhe kontrolluar vetë mendjet tona. Fatkeqësisht, këta manipulues shumë shpesh e arrijnë rrugën e tyre.
Pra, cila është zgjidhja? Është e ndërlikuar, por e thjeshtë: ne duhet të jemi shumë të vetëdijshëm për ata që na rrethojnë, duke mos hezituar kurrë të ndërmarrim veprimet e duhura.

Ne do të diskutojmë 5 shenja të një lloji shumë të zakonshëm të manipuluesit: një “person i mirë” me qëllime djallëzore.

Ja 5 shenjat që tregojnë se një person i mirë ka qëllime të fshehta negative:

 1. Bisedat janë gjithmonë të njëanshme nëse dikush ka qëllime mizore.
  Nuk ka habi këtu. Njerëzit e mirë me qëllime mizore janë programuar të mbizotërojnë diskutimet. Njerëzit e zakonshëm, ndërsa disave mund t’u mungojnë aftësitë e dëgjimit aktiv, të paktën do të përpiqen të përfshihen në një dialog. Manipuluesit e këtij lloji nuk duhet të konsiderohen njerëz të zakonshëm pasi i përket bisedës njerëzore.

Këtu është paralajmërimi. Nëse manipuluesi ndjen një dështim në taktikat e tyre të bisedës, ata do të krijojnë një metodë tjetër për të arritur qëllimet e tyre. Në disa raste, një devijim i tillë taktik është një interes i papritur, i pashpjegueshëm për jetën tuaj dhe “çfarë po ndodh” me ju.
Mos bëni gabim, një sjellje e tillë enigmatike ka një shpjegim: ata janë egoistë dhe manipulues. Manipuluesit janë aq të përqendruar te vetja, saqë, përfundimisht, fokusi dialektik do të shkëlqejë përsëri mbi ta.

 1. Një person me qëllime mizore mund të vazhdojë të bëjë kërkesa të vazhdueshme
  Një tjetër talent që zotërojnë manipuluesit e këtij lloji është aftësia për t’ju lodhur. Si një person individualist i shkallës më të lartë, ata do të përsërisin vazhdimisht – shpesh në një natyrë delikate – veprimin që dëshirojnë që ju të bëni.

Ata do të bëjnë kërkesa pa pushim. Pse? Sepse egoja e tyre qetësuese i bind se metodat e tyre “superiore”, sado të konceptuara keq, do të mbizotërojnë mbi ndjenjën e vetëkontrollit të objektivit të tyre. Mos lejoni që kjo të ndodhë. Sfidoni fjalët e tyre ndërsa refuzoni me vendosmëri të merrni pjesë në lojën e tyre.\
Ju do ta fitoni këtë betejë çdo herë, por vetëm nëse jeni mjaft të fortë.

 1. Përdorimi i bindjes si lojë
  E treta në këtë listë lidhet me të dytin; pasi manovrat dialoguese janë një mjet i preferuar i manipuluesve. Në mënyrë të ngjashme, manipuluesit e kësaj larmie kanë një prirje për bindje, dhe nëse devijime të tilla janë apo jo efektive është e parëndësishme. Ata mendojnë se janë, dhe kjo është gjithçka që duhet të dini për motive të tilla.

Bindja dhe presioni mund të jenë armë të fuqishme, veçanërisht kur viktimës i mungon aftësia për të dalluar. Gjithashtu, njerëzit që kanë vështirësi të thonë “jo” mund të bien viktimë (nganjëherë me vetëdije) të një bindjeje të tillë.

Përdorni gjykimin tuaj më të mirë dhe – pavarësisht se sa e vështirë mund të jetë – mblidhni guximin për të thënë jo.

 1. Kontakti jonormal me sy dhe gjuha e trupit
  Në mënyrë të parashikueshme, shfrytëzimi i interpretimit tonë të kontaktit të qëndrueshëm me sy mund të jetë një armë për manipuluesit. Për shumë prej nesh, një vështrim i qëndrueshëm dhe i sigurt tregon besueshmëri. Njerëzit e rremë “të mirë” e kuptojnë këtë efekt psikologjik – dhe, natyrisht, e përdorin atë në avantazhin e tyre.
  Pastaj, ekziston ana e kundërt e spektrit. Kontakti i detyruar (d.m.th. “i gjatë dhe i pakëndshëm”) me sy nga manipuluesi shpesh tregon një qëllim të fshehur; më konkretisht, për të bërë dikë tjetër të bëjë atë që dëshiron. Kushtojini vëmendje modeleve të tilla.
  Nëse ato përkojnë me ekscentricitete të tjera, ky person – të paktën – kërkon një ndjenjë kujdesi nga fundi ynë. Përsëri, gjykimi dhe logjika duhet të diktojnë rrugën tonë të ardhshme të veprimit.
 1. Ndjeheni “keq” pasi flisni me ta
  Ka raste kur është e nevojshme të besoni ose të vini në dyshim “instinktet tuaja të zorrëve”. Ky është një funksion logjik i trurit të njeriut – të vërë në dyshim gjërat. Kur keni të bëni me një “person të mirë” kjo është gjithçka, por kjo është sigurisht një përgjigje e përshtatshme.

Vlen të përsëritet se njerëzit manipulues lëshojnë një ndjenjë konfuzioni dhe mistike te njerëzit me të cilët ndeshen. Siç u përmend më lart, komunikimi është një armë e fuqishme e manipuluesve. Aftësia e tyre e lindur për të prishur modelet normale të të menduarit është një arsye pse kaq shumë kanë rënë në truket e tyre.

Kjo është kur ia vlen t’i besoni sensit tuaj të lindur në lidhje me karakterin e individit. Konfuzioni, zemërimi, zhgënjimi dhe keqkuptimi janë ndër mendimet dhe ndjenjat negative që mund të përjetoni pasi të bisedoni me një person të tillë.

Këtu është fundi. Një nga dy faktet mbetet: (1) personaliteti i tjetrit nuk rezonon me tuajin ose (2) personi tjetër zotëron nocione manipuluese.

Sido që të jetë, ata nuk duhet të konsiderohen si aleat. Qëndrimi miq me këtë person toksik do të bëhet vetëshkatërrues në planin afatgjatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *