A marrin foshnjat e lindura në aeroplan fluturime falas për gjithë jetën?

A marrin foshnjat e lindura në aeroplan fluturime falas për gjithë jetën?

Dikush ka bërë këtë pyetje në quora dhe disa nga përgjigjet janë këto.

Lindjet që ndodhin në aeroplan është një dukuri e rrallë, ndodh afërsisht një herë në dy ose tre vjet dhe nuk është një praktikë standarde të shpërblehen pasagjerët për lindjen. Nuk ka rregulla, rregullore apo ligje në lidhje me këtë.

Në fakt, gratë shtatzëna janë të dekurajuara nga fluturimi, pasi lindja mund të jetë e rrezikshme si për nënën ashtu edhe për fëmijën. Është shumë më e sigurt të lindësh në spital.

Një përgjigje tjetër:

Sa i përket përfitimeve… varet tërësisht nga linja ajrore. Disa linja ajrore i kanë dhënë një personi të lindur në aeroplan fluturime falas për jetën ose derisa të mbushë një moshë të caktuar. Megjithatë, nuk ka asnjë detyrim për ta bërë këtë, dhe në dijeninë time asnjë kompani ajrore nuk ka deklaruar se do të bëjë diçka të tillë në të ardhmen.

Sa i përket shtetësisë… ju mund të kualifikoheni për shtetësi në deri në katër vende, ose edhe më shumë. Varet nga rrethanat dhe nga ku ndodhet avioni kur ju lindni. Në shumicën e rasteve, sigurisht, ju mund të merrni nënshtetësinë nga shtetet e të cilave prindërit tuaj janë shtetas. Kjo mund të nënkuptojë 2 ose më shumë vende, nëse prindërit tuaj janë shtetas të vendeve të ndryshme ose kanë nënshtetësi në shumë vende. Nëse avioni fluturon në hapësirën ajrore territoriale të një vendi me të drejta jus soli të shtetësisë në momentin që ju lindni, ju kualifikoheni për shtetësinë në atë vend. Së fundi, disa vende gjithashtu njohin jus soli në një avion të regjistruar në vendin e tyre, pavarësisht se ku ndodhet avioni. Belgjika e bënte këtë… nuk jam i sigurt nëse e bëjnë akoma.

Pra… nëse keni lindur në një aeroplan të regjistruar në Belgjikë që fluturon mbi SHBA, i lindur nga një nënë franceze dhe një baba gjerman… ju mund të aplikoni për nënshtetësi automatike në një ose në të katër këto vende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *