Mbahet sot panairi me punime inovative të nxënsve”Skopje Mini Maker faire”

Mbahet sot panairi me punime inovative të nxënsve”Skopje Mini Maker faire”

sot me fillim në ora 10:00 deri 17:00 është mbajtur panairi me punime inovative të nxënësve të shkollave të mesme.

Panairi është relizuar nga Këndet Amerikane në Maqedoninë e Veriut, së bashku me Ambasadën Amerikane në Shkup.

Me mbi 20 krijues, novatorë, krijues, artistë, shkencëtarë dhe entuziastë të teknologjisë të pranishëm, vizitorët janë njohur me seminare krijuese dhe praktike në fushën e teknologjisë, si dhe me pronarë të suksesshëm biznesesh krijuese lokale dhe rajonale.

Panairi ka mbledhur këtë vit një numër të madh të pjesëmarrësve, interes të shumtë nga shumë nxënës.

Disa nga punimet e nxënësve të ekspozuara ishin, qirinj nga wax special i recklueshëm, veshje të dizajnuara nga nxënësit, robotë që selekton duke i skenuar ngjyrën dhe e ndan atë në mënyrë automatike, të ekspozuar ishin gjithashtu edhe punime të tilla të tokës dhe produkteve nga natyre të gjalla.

Nxënësit nga shkolla yahja kemal me punime inovative të robotëve dhe qarqeve që bëjnë mbledhjen e gazit të dëmshëm dhe bëjnë që alarmi të ndizet në këto raste. në intervistë për bonzo sara ziba nga struga kishte udhëtuar me shkollën për të prezentuar lloje të ndryshme të eksperimenteve që ato kishin bërë së bashku mes tjerash krem kundër ekzemës.

Bojan Trneçevski në panair ka prezentuar punimin e tij www.macedoniafromabove.mk ku në syze virtuale ju mund të shihni qytetet e maqedonisë dhe të udhëtoni në to, të vizitoni monumente të rëndësishme të maqedonisë dhe të fitoni njohuri.

Këndet aMerikane prezntonin shkrim 3D, të pranishëm ishin gjithashtu edhe kryqi i kuq edhe shumë nxënës që përmes punimeve të tyre inovative kanë krijuar piano me prekje në foli alumini./bonzo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *