Si të shihni sa i shpejtë është interneti juaj?

Si të shihni sa i shpejtë është interneti juaj?

Klikoni në fast.com dhe pasatj në mbps për sekond mund të shihni sa i shpejtë është interneti juaj. Shpejtësia einternetit varet nga kompjuteri juaj, varet nga kompania ku ju e merrni internetin.

jeni “Speedtest” në dyqanin e Google Play ose në faqen zyrtare të aplikimit Speedtest.net. Mos i ngarkoni aplikacionet nga faqet e palëve të treta për të shmangur infeksionin me sistemin operativ me viruset. Ky aplikacion përdor vendndodhjen tuaj për të provuar shpejtësinë Wi-Fi për të testuar serverin që ju furnizon internetin. Nëse funksioni juaj është i fikur në telefonin tuaj të mençur, ose ju jeni të ndaluar nga qasja më e shpejtë në të, aplikacioni do të përpiqet të përdorë adresën tuaj lokale IP për të matur shpejtësinë. Kjo metodë do të jetë më pak e saktë.

Hapi 2. Aktivizoni përkufizimin automatik të vendndodhjes

Kjo është arsyeja pse të kontrolloni shpejtësinë e Wi Fi në smartphone me saktësi maksimale, mundësoni përkufizimin e vendndodhjes suaj. Për shembull, në Android-Smartphones, ju duhet të shkoni në seksionin Settings, zgjidhni artikullin e shërbimit të vendndodhjes dhe ndizni “Përdorni të dhënat Wi-Fi për të gjetur”.

Hapi 3. Shpëtoni testimin e shpejtësisë

Pas manipulimeve të mësipërme, hapni aplikacionin dhe drejtoni kontrollin duke klikuar butonin “Start Test”. Në ekranin e smartfonëve, do të shihni një matje të shpejtësisë së ping, shpejtësisë hyrëse dhe dalëse. Pas prodhimit të matjeve, të dhënat do të shfaqen në krye të ekranit. Butoni fillon testimin e ri të fillimit do të vendoset në pjesën e poshtme. Për të parë më shumë detaje, zgjidhni skedën “Rezultatet” në pjesën e poshtme të ekranit. Do t’ju tregojë të gjitha rezultatet e testimit të kryera nga aplikacioni më parë, të cilin mund të përdorni për krahasim.

Hapi 4. Matja e shpejtësisë së internetit mobile

Për të verifikuar shpejtësinë reale të lidhjes në internet, atëherë për këtë ju vetëm duhet të çaktivizoni Wi-Fi dhe të aktivizoni lidhjen duke përdorur një operator celular. Pas kësaj, vetëm të kthehet në provë përsëri. Kështu, ju mund të kontrolloni nëse operatori juaj jep shpejtësinë e premtuar. Ndoshta cilësia e shërbimeve të ofruara nuk është aq e lartë dhe është koha për të menduar për ndryshimin e saj?

Rezultatet e dekodimit

Pra, me mënyrën se si të kontrolloni shpejtësinë e Wi Fi në smartphone, ne menduam. Le të shohim se çfarë do të thotë numra të caktuar.

Ping – Kjo është koha që merr një përgjigje nga serveri pasi të keni dërguar një kërkesë. Natyrisht, është më pak, aq më mirë për lidhjen.

Shpejtësia e hyrjes Tregon, me çfarë shpejtësie ju merrni të dhëna në pajisjen tuaj të lëvizshme. Shumica e operatorëve e quajnë këtë shpejtësi më të madhe se sa është në të vërtetë, sepse ato quhen shpejtësi më e lartë e mundshme.

Shpejtësia e daljes Përgjegjës për shkarkimin e informacionit nga një smartphone në server. Nëse do të dërgoni skedarë të mëdhenj me email ose do të përdorni video thirrje, duhet të jetë së paku 3-5 Mbps.

Tani ju e dini se si të kontrolloni shpejtësinë e Wi-Fi në smartphone dhe mendimi juaj është i rëndësishëm për ne se sa shpesh përdorni internetin nga smartphone dhe sa e rëndësishme jeni lidhje me shpejtësi të lartë.

Nga koha në kohë të gjithë përballen me probleme Wi-Fi. Ndoshta fillon të ngadalësohet pa shkaqe të dukshme, ose ndoshta ju mendoni se nuk ju pëlqen shpejtësia për të cilën paguani.

Një mënyrë e thjeshtë për të konfirmuar se ka një problem – kontrolloni shpejtësinë e Wi-Fi, çfarë të bëni është shumë e lehtë. Në internet ka shumë shërbime të testimit të shpejtësisë Wi-Fi që fillojnë brenda çdo shfletuesi të internetit. Ata japin një pamje të saktë se sa shpejt është lidhja juaj e internetit.

Shërbimi më i popullarizuar është, unë do ta përdor atë në këtë artikull, por ju mund të zgjidhni absolutisht ndonjë nga numrat e tyre të mëdhenj.

Le të shohim se si funksionon shpejtësia e shpejtësisë.

Si funksionon shpejtësia e shpejtësisë Wi-Fi

Shumica e testeve të shpejtësisë Wi-Fi mat tre elemente:

Le të shohim secilën prej tyre nga ana e tyre.

Ping

Ping mat vonesën në rrjet. Këtë herë shpenzova për dërgimin e një pako të të dhënave nga një makinë në tjetrën, dhe pastaj të marrë një përgjigje.

Latente të larta (Ping) shkakton vonesa që me siguri do të dëshironi të shmangni në lojëra multiplayer. Frekuenca Ping Më shumë se 150 milisekonda mund të shkaktojë vonesë në lojëra, ndërsa Ping më pak se 20 ms konsiderohet një vonesë shumë e ulët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *