Gjëra që nuk duhet t’i presësh më nga të tjerët…

Gjëra që nuk duhet t’i presësh më nga të tjerët…

Kur problemet fillojnë të shfaqen në marrëdhëniet tona me të tjerët, këshilla e parë që na japin të dashurit tanë është të ulim shpresat tona, qoftë nga marrëdhënia apo dhe nga partneri. Fakti që i ke ulur shpresat e njerëzve të tjerë mund ta ulë ndjeshëm rrezikun e zhgënjimit.

Mjaft prite që të tjerët të bien dakord me ty

Ju nuk mund të jeni gjithmonë dakord me të tjerët, kështu që ndaloni përmbushjen e pritjeve dhe standardeve të të tjerëve. Përveç kësaj, mënyra e të menduarit, konceptet dhe idetë e një personi janë dinamike dhe vazhdimisht pësojnë ndryshime gjatë gjithë jetës.closevolume_off

Sa më shumë të pranosh dhe të aprovosh çdo vendim që ke marrë në jetë, aq më shumë do të rritet besimi yt. Do të ndalosh së prituri që të tjerët të bien dakord me ty dhe të miratojnë çdo gjë në jetën tënde.

Mjaft prite që të tjerët të të lexojnë mendjen

Të presësh që të tjerët të dinë se çfarë mund të të ndodhë në mendje, është një shenjë e keqe komunikimi

Nëse rri në heshtje dhe pret që personi tjetër ta kuptojë atë që po mendon, thjesht po i mbivlerëson aftësitë njerëzore. Pyet veten, a do ta kuptojë ndonjëherë partneri nëse e trajton keq pa i thënë vërtet se çfarë nuk shkon?

Mjaft prite që të tjerët të bëjnë sakrifica për ty

Vetë akti i sakrificës është vetëmohuese, sepse po merr parasysh nevojat dhe dëshirat e të tjerëve. Por nga ana tjetër, është tejet neglizhente dhe egoiste të presësh që të tjerët t’i lënë gjërat vetëm për të mirën e tyre.

Nëse nuk mund ta bësh vetë, nuk duhet të presësh që ta bëjnë të tjerët.

Mjaft prite që të tjerët të ndryshojnë

Nëse gjeni një sjellje të caktuar tek partneri ose dikush i afërt me ju, mos prisni që ajo të zhduket brenda natës. Duhet të tregosh durim dhe ndershmëri me ta./Botasot/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *