APLIKONI TANI – Seminari i tretë bilateral i të rinjëve në Bullgari

APLIKONI TANI – Seminari i tretë bilateral i të rinjëve në Bullgari

Instituti për Hulumtime Sociale – MK91 i mbështetur nga Fondacioni “Hanns Seidel”, në bashkëpunim me Institutin e Politikave Ekonomike në Bullgari, organizon seminarin e të rinjve maqedonas – bullgar me temën “Formimi i të ardhmes sonë të përbashkët”

Ky forum është një mundësi për të rinjtë nga të dy vendet për të diskutuar çështjet aktuale që lidhen me prioritetet e Bashkimit Europian dhe të vendeve të Evropës Juglindore – Bashkëpunimi rajonal, sfidat me të cilat përballet Evropa dhe BE, e ardhmja e Ballkanit Perëndimor dhe çështje të tjera me interes të përbashkët.

Gjithashtu, pjesëmarrësit e seminarit do të kenë mundësinë të punojnë në ekipet e kombinuara brenda seancave të parashikuara interaktive.

Seminari do të mbahet nga 26 deri më 29 shtator 2018 në qytetin Sandanski të Republikës së Bullgarisë, ku 15 pjesëmarrës të rinj nga Republika e Maqedonisë dhe Republika e Bullgarisë të moshës 18 deri 27 vjeç do të kenë mundësi të përmirësojnë njohuritë dhe kapacitetet e tyre.

Për pjesëmarrësit nga Republika e Maqedonisë, transporti i organizuar nga Shkupi është planifikuar në të dy drejtimet. Strehimi gjatë natës, ushqimi dhe materialet studimore do të mbulohen nga organizatorët e seminarit.

Pjesëmarrja në seminar për pjesëmarrësit e përzgjedhur është pa pagesë.

Afati i fundit për aplikim është 14 shtator 2018.

Një projekt-program do të jetë në dispozicion së shpejti. Në planifikim të kësaj janë ligjërata që do të ju jepen lektorëve dhe profesorëve të lartë nga Republika e Maqedonisë dhe Republika e Bullgarisë, si dhe ekspertë me përvojë në fushën e drejtësisë, politikës, Bashkimit Evropian, ekonomisë dhe komunikimit.

Pjesëmarrësit që përfundojnë me sukses seminarin do të marrin një çertifikatë.

Për më shumë informacione të interesuarit mund të drejtohen KËTU.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *