Rritet prodhimi në Kinë, numri i biçikletave elektrike arrin në rreth 300 milionë

Rritet prodhimi në Kinë, numri i biçikletave elektrike arrin në rreth 300 milionë

Numri i biçikletave elektrike në Kinë ka arritur rreth 300 milionë, me shitje vjetore prej më shumë se 30 milionë njësi në vitet e fundit, sipas të dhënave nga Shoqata Kineze e Biçikletave, bën të ditur “Xinhua”. Në vitin 2019...
read more
Mundësi punësimi: Menaxher/e projektesh

Mundësi punësimi: Menaxher/e projektesh

Organizata Together for Life (TFL) ka një pozicion të hapur për Menaxher/e Projektesh. Kërkohet një kandidat/e që është në gjendje të kontraktohet muajt shtator-tetor 2019. Kandidati/ja do të trajnohet nga Menaxherja e Përgjithshme e Projekteve të...
read more
Praktikë në Bundestagun Gjerman

Praktikë në Bundestagun Gjerman

Aplikoni tani për Bursën Ndërkombëtare Parlamentare (IPS)! IPS është një program praktikash i ofruar nga Bundestagu Gjerman në bashkëpunim me tre Universitetet e Berlinit. Ndoshta mund të jetë diçka për ty? Me ndihmën e programit të IPS-së, pë...
read more
Laboratori i Gazetarisë Investiguese/ Thirrje nga Ambasada Amerikane

Laboratori i Gazetarisë Investiguese/ Thirrje nga Ambasada Amerikane

Je student dhe dëshiron të ndihmosh në luftën ndaj korrupsionit? Aplikoni për të qenë pjesë e Laboratorit të Gazetarisë Investiguese! Studentët e zgjedhur që do të shfaqin pasion dhe kurajo për gazetarinë investiguese dhe të pavarur do të marr...
read more
Bursa studimi nga Fondacioni Gjerman i Mjedisit

Bursa studimi nga Fondacioni Gjerman i Mjedisit

Fondacioni gjerman i Mjedisit (DBU) akordon bursa gjashtë deri dymbëdhjetë mujore, të diplomuarve Shqiptarë me rezultate mbi mesataren, për kërkime dhe trajnime në fushën e mbrojtjes së mjedisit dhe natyrës në Gjermani. Ajo përfshin qëndrimin pë...
read more
Disa teknika për të rritur shpejtësinë e internetit

Disa teknika për të rritur shpejtësinë e internetit

Të gjithë jemi bërë të varur nga interneti. Shumica prej nesh ndjehemi të humbur pa internet. Problemet me internet të ngadalshëm mund të jenë me të vërtetë nervozuese, kjo pasi sot interneti përdoret jo vetëm për komunikim por edhe për...
read more
A e dini ndryshimin mes Megabit (Mb) dhe Megabajt (MB)?

A e dini ndryshimin mes Megabit (Mb) dhe Megabajt (MB)?

A dini të bëni dallimin mes megabit (Mb) dhe megabajt (MB)? Ndërsa të dy janë të ngjashëm në shqiptim, në të vërtetë janë shumë ndryshe. Dhe të dy janë po aq të rëndësishëm sepse përcaktojnë shpejtësinë e transmetimit të të...
read more
Teknologjia rrezikon 20 milionë vende pune, robotët janë gati të zëvendësojnë njerëzit

Teknologjia rrezikon 20 milionë vende pune, robotët janë gati të zëvendësojnë njerëzit

Të paktën 20 milionë vende pune në fabrika në mbarë botën do të zëvendësohen nga robotët deri në vitin 2030. Oxford Economics tha se njerëzit që do largohen nga këto vende pune do gjejnë vende në sektorin e shërbimeve. Megjithatë,...
read more
Lidhja në internet do të bëhet përmes dritës

Lidhja në internet do të bëhet përmes dritës

read more
Bill Gates rrëfen hapur gabimin e tij më të madh

Bill Gates rrëfen hapur gabimin e tij më të madh

Në një rrëfim të rrallë, themeluesi i “Microsoft-it”, Bill Gates e pranoi hapur atë që e konsideron si gabimin e tij më të madh. Edhe më të mirët gabojnë, por jo gjithmonë e pranojnë gabimin, dhe Gates duket se nuk...
read more
1 2 3 536