BON ZO JU OFRON KËTË PROGRAM ORIENTUES PËR MATURANËN SHTETËRORE 2019 NË MAQEDONI

BON ZO JU OFRON KËTË PROGRAM ORIENTUES PËR MATURANËN SHTETËRORE 2019 NË MAQEDONI

Nese keni stresin e maturës shtetërore dhe doni të filloni me përgatitje, Bon Zo ju sjell disa forma si mund të përgatiteni dhe të dilni të shkëlqyeshëm në këto testime.

  1. Praktika dhe ushtrimet janë nëna e të mësuarit!

Prandaj sugjerimi jonë është ushtroni, ushtroni, ushtroni. Ne linkun ne vazhdim ju mund të gjeni testimet qe nga viti 2006, dhe nëse ju do i kushoni 1 orë çdonjërit nga testet, jo vetëm që do fitoni njohuri shtesë, por dhe do mund ti praktikoni gjërat që veçse i dini!

Per tu drejtuar te linku, klikoni ketu

 

2. Ushtroni aftësitë e juaja në të shkruar

Pjesa ma kryesore e testimit përveç anës së njohurive, është ajo e të shkruarit. Sugjerimi jonë në këtë drejtim, hapni gjithë testimiet dhe shikoni temat, do të habiteni sa të ngjajshme janë njëra me tjetrën, gjithçka që ndryshoni është një detaj i temës kurse kërkesa dhe qëllimet ngelin të njejta. Lexoni, provoni dhe filloni të shkruani, nxirrni në fletë gjithë mendimet që keni. Askush nuk di të shkruaj deri kur të përballet me fletën e bardhë.

 

3. Kujdes në zgjedhjet që bëni

Keni shumë kujdes në zgjedhjet që bëni përgjat selektimit të lëndës zgjedhore (mes anglishtes dhe matematikes) dhe lëndëve të obligueshme, por dhe të atyre interne. Lendet duhet ti pershtaten profilit te cilin doni ta studioni ne te ardhmen, por edhe te jene lende te cilat ju mund ti mesoni me pasion dhe i pelqeni.

 

4. Si ishte vitin e kaluar?

Vendi me i mire per te filluar pergatitjet eshte te fillosh te mesosh duke u orientuar nga rezulatet e viti te kaluar. Prandaj nese nuk dini nga ku te filloni ja zgjidhja:

  • Fillo nga testi i gjuhes shqipe i vitit te kaluar, duke klikuar ketu.
  • Plotësoni testin deri në fund, mundohuni të jeni sa më korrekt në përgjigjet tuaja.
  • Gjatë plotësimit, monitoroni kohën që u nevojitet për të plotësuar testimin
  • Keni mbaruar nëse ju ka ngelur kohë, lexoni edhe një herë përgjigjet, nderhyni nese duhet
  • Eshte koha per kontrollim
  • Ne linkun ne vazhdim i keni pergjigjet e sakta te testimit, klikoni ketu.
  • Kontrolloni pergjigjet tuaja dhe vlersoni me pikë.
  • Tani keni një pasqyre te saktë te asaj që dini

Nga këtu mund të kuptoni çka dini dhe ku duhet të fokusoheni në vazhdim, ju sugjerojmë metodën e njejtë ta përsëritni edhe me testimet tjera, dhe kështu do jeni të sigurtë në vete dhe do dilni të shkëlqyeshëm në studime.

Ju dëshirojmë shumë suksese! /bonzo.info/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *