Emine Islami – Lule për nënën

Emine Islami – Lule për nënën

O e shtrejnta ime! Ti je gjithçka që kam Në jetën time. Je arsyeja që unë jetoj, E vazhdoj të mësoj e punoj. Ti je drita që më mban gjallë, e ty sado afër të të kem përsëri ndjej mall....
read more
Olti Esati zgjidhet kryetar i Këshillit Rinor Lokal në Tetovë!

Olti Esati zgjidhet kryetar i Këshillit Rinor Lokal në Tetovë!

Qyteti në të cilin rinia është pasive, lirisht mund të konsiderohet si i vdekur, potencoi i riu Olti Esati menjëherë pasi me shumicë votash u zgjodh Kryetar i parë i Këshillit Rinor Lokal të Tetovës. Organ ky i cili u...
read more
Dionis Xhafa – Trazo

Dionis Xhafa – Trazo

Trazo, dhera, ujëra, brendinë që nuk flet ose që rrin’ e ngrirë, e nga dheu i murrmë nxirr shpirtin, nxirr zemrën, dëshirat e flakta, nxirr magjinë, lumturinë e jetës, gëzimin, gazin, flakërima, fishekzjarre, bëje që të vallëzojë zemër e s...
read more
Ndiqeni “Grish Caffe”!

Ndiqeni “Grish Caffe”!

Rrugëtimi i “Grish-Caffe” në mbështetjen e konsumatorëve do t’iu mundësojë që të realizonjë m që në një të ardhme të shkurtër të realizojë proiekte që do të jenë në favor të qytetarëve dhe studentëve në qytetin e Tet...
read more
“Të rinjtë janë e ardhmja” shkruan Donika Bakiu!

“Të rinjtë janë e ardhmja” shkruan Donika Bakiu!

Termi  rini shpesh shoqërohet me gjallëri, gëzim, entuziazëm dhe pasion. Rinia dhe e ardhmja gjithmonë do të lidhen, sepse nuk mund të ekzistojnë në mungesë të njëra tjetrës. Një komb që nuk arrin të investojë në të ardhmen e rinisë...
read more
ODEONI I OENEUMIT DHE FESTAT E NËNTORIT!

ODEONI I OENEUMIT DHE FESTAT E NËNTORIT!

Në Tetovë më 15 nëntor u bë hapja e Manifestimit poetik “Festat e nëntorit”, në sallën e Këshillit komunal, manifestim organizuar nga Shoqata e Shkrimtarëve “Oeneum”, ku para të pranishmëve jehuan poezitë e poetëve e poetesha nga mbare tr...
read more
Agron Tufa – Gur

Agron Tufa – Gur

Të jem herë herë pas here gur, është diçka që më jepet. Dhimbjet s’shohin dritë kurrë, si paja mortesh në sepetet. Dhimbja shket e bën kërdi diku gjetkë, që nuk është “unë”. Unë mbes guri në kufi: nuk bëj dhunë;...
read more
Dhëmbët e njerëzve si bizhuteri gjenden në rrënojat e qytetit 9000-vjeçar turk!

Dhëmbët e njerëzve si bizhuteri gjenden në rrënojat e qytetit 9000-vjeçar turk!

Studiuesit e rrënojave të Çatalhoyukut në Turqinë qendrore kanë zbuluar prova që banorët dikur mbanin dhëmbë njerëzorë si bizhuteri.  Një grup arkeologësh zbuluan tre dhëmbë njerëzorë të ruajtur ndërsa ishin në një gërmim në qytetin pr...
read more
Shkrimtari që refuzoi parat e çmimit Nobel!!!

Shkrimtari që refuzoi parat e çmimit Nobel!!!

Shkrimtari George Bernard Shaw më 18 nëntor të vitit 1926, refuzoi të pranojë paratë për Çmimin Nobel që kishte fituar. Ai kishte thënë: “Unë mund ta fal Alfred Nobelin për shpikjen e dinamitit, por vetëm një djalli në formë njeriu...
read more
Nga Genta Abdiji!

Nga Genta Abdiji!

Fati luan me ne pa i’u dridhur qerpiku, na përqesh, përcmon, dhe ofendon në dukje, mirëpo qëllimi i fatit është për të mirën tonë…ai do të na mësojë dhe të na udhëzojë në jetë. Mësimet janë të mira përgjithnjë.
read more
1 2 3 281