Fjodor Tjutçev – Ata sy

Fjodor Tjutçev – Ata sy

  Kam njohur sy – o, ata sy! Sa fort i desha e di një Zot! Kish kaq magji dhe zjarr aty, Sa shpirtin s’mund ta shkulnja dot. N’atë vështrim të pakuptuar Zbulohej jeta gjer në fund. Kish kaq pasion...
read more
Agron Tufa – Shpirti

Agron Tufa – Shpirti

Ç’ta bëj, si ta mbroj këtë shpirt të ngrënë nga përdorimi? Ky kurm që e barti çdo ditë, bregore e lartë pikëllimi. Sa trupa, sa trajta braktisi ky shpirt i pangushëllim? Mos ndoshta udhën që nisi e ngryska në kurmin...
read more
Austin Phelps

Austin Phelps

Vishe pallton e vjetër dhe bli një libër të ri!
read more
Xhuma të begatë!

Xhuma të begatë!

Mendo pak si reagojnë njerëzit kur shohin një aksident në rrugë. E para gjë që thonë është “Mos ma dhëntë Zoti”. E merr dot me mend? Reagimi i parë është të mendojnë për vete, jo për viktimat. Shumë lutje janë...
read more
Letër, Dostojevski!

Letër, Dostojevski!

Dostojevski i shkroi të dashurës së tij, Marias, ku i thoshte: “Në rrugën ku jeton ti, jetojnë nëntë gra më të bukura se ti, shtatë tjera më të larta se ti dhe nëntë më të shkurtra se ti. Është edhe...
read more
Rupi Kaur – Recepta e jetës

Rupi Kaur – Recepta e jetës

Kjo asht recepta e jetës, m’tha nana, sa më mbante në krah kur lotoja: “Mendo për ato lulet që mbjell në kopsht çdo vit. Ato do të mësojnë që edhe njerëzit gjithashtu duhet të fishken, bien, rrënjëzojnë, lindin, që të...
read more
Nënë Tereza

Nënë Tereza

“Të duash do të thotë të bësh gjëra të vogla me dashuri të madhe.”
read more
Skënder Rusi – Ata dy pleq

Skënder Rusi – Ata dy pleq

Një plak. Një plakë. Dhe një park. Edhe një stol. Dhe bëhen katër! Dhe një neon që ndizej, shuhej, Sikur ta shkelte syrin natën! Po pas një viti mbetën tre. Një plak. Një stol. Një park i gjelbër. Dhe një...
read more
Dritëro Agolli – Kur të jesh mërzitur

Dritëro Agolli – Kur të jesh mërzitur

Këtu s’ do të jem, do jem larguar; Në tokë i tretur si të tjerët, Në kafenenë e preferuar, Nuk do më shohin kamarierët. Dhe nëpër udhët ku kam ecur, S’do ndihet kolla ime e thatë, Mbi varrin tim do...
read more
Ndonjëherë nuk qaj…- Lizz Berisha

Ndonjëherë nuk qaj…- Lizz Berisha

Shpesh kaloj rrugëve që bashkë kaluam Zemra fillon dridhet, njëlloj si dikur Me rrahjet e saj lotë syve pikuan Pse si atëherë nuk u bëmë më kurrë. Asgjë në ato vende jo nuk ka ndryshuar As pamjet, as rrugët, as...
read more