Trump mbyll Lotarinë Amerikane

Trump mbyll Lotarinë Amerikane

Përgjysmohet dhënia e Green Card dhe lejeqëndrimeve në SHBA Donald Trump do të firmosë mbylljen e Lotarisë Amerikane, ku aplikojnë çdo vit edhe mijëra shqiptarë. Ai ka mbështetur iniciativën ligjore të dy senatorëve republikanë Tom Koton dhe David Perdju, të...
read more
Nixon-Kennedy, kur imazhi u bë “mbret”

Nixon-Kennedy, kur imazhi u bë “mbret”

Ata qëndronin krah për krah në Cikago, duke dalë nga televizorët bardhezi i Amerikës një mbrëmje të hëne në shtator të vitit 1960: John F. Kennedy, kandidati fotozhenik i Partisë Demokratike për president, dhe kundërshtari i tij, Richard M. Nixo...
read more
Fotot e mrekullueshme të 2017

Fotot e mrekullueshme të 2017

National Geographic ka publikuar fotot e çmimeve të vitit për Travel Photographer. Pamjet mahnitëse dhe spektakolare që kanë shtangur jurinë e këtij viti që nga momenti i një rrufeje në qiell, dhe aktivizimit të një vullkani, deri tek fotoja më.....
read more
Restriksione të ujit të pijeshëm në Tetovë

Restriksione të ujit të pijeshëm në Tetovë

Sot nga Ndërmarja Publike Komunale lajmërojnë për restriksione të ujit të pijeshëm. “Me qëllim të furnizimit të barabartë me ujë për pije për të gjithë qytetarët në të gjitha lagjet e qytetit, Ju informojmë se NPK Tetova nga sot (03.0...
read more
T’iu ndihmojmë shpendëve në këto ditë të nxehta vere!

T’iu ndihmojmë shpendëve në këto ditë të nxehta vere!

Organizat Natura 2000 MK, ju bën apel gjithë qytetarëve të Maqedonisë, që përgjat këtyre ditëve të nxehta verore, t’u ndihmojnë zogjve dhe shpendëve tjerë që të kenë qasje më të lehtë tek uji. Meterologot gjatë ditëve në vijim kanë...
read more
Propozim për reforma urgjente demokratike

Propozim për reforma urgjente demokratike

Sot në konferencë për shtypin u prezentua verzioni i përmirësuar i “Plani për reforma urgjente demokratike” i cili fillimisht u krijua ne vitin 2016. Duke i marrë parasysh rrethanat e ndryshuara, organizatat qytetare e shqyrtuan dhe e përmirësua...
read more
No Image

Si të mbani mend çdo gjë që mësoni

Nëse doni të mësoni diçka të caktuar, atëherë paraprakisht ju nevojiten dy lloje të njohurisë: Njohuritë rreth lëndës në fjalë, si matematika, historia apo programimi dhe njohuri rreth mënyrës se si funksionon mësimi. Lajmi i keq është se si...
read more
Pas natës më të errët, dielli lind sërish… Helen Keller mbi optimizmin

Pas natës më të errët, dielli lind sërish… Helen Keller mbi optimizmin

Njerëzit më së shumti e masin lumturinë në terma materialë dhe kënaqësi fizike. Po ia dolën të arrijnë një qëllim të vendosur, sa të lumtur që mund të bëhen! Në të kundërt ndihen të mjeruar. Nëse lumturia mund të matet,...
read more
No Image

Presidenti i Filipineve: Universiteti i Oksfordit është për budallenj

Presidenti i Filipineve, Rodrigo Duterte, e ka cilësuar Universitetin e Oksfordit si shkollë për njerëz budallenj, pas një mosmarrëveshjeje rreth një hulumtimi të këtij universiteti prestigjioz rreth zakoneve të tij në rrjetet sociale. Sipas hulumti...
read more
Tre tipat e lexuesve, sipas Hermann Hesse

Tre tipat e lexuesve, sipas Hermann Hesse

1. Lexuesi që e përjeton librin thjesht si përmbajtje Me raste, të gjithë lexojmë në mënyrë naive. Ky lloj lexuesi e konsumon librin ashtu siç konsumon ushqimin: ai ha dhe pi deri në ngopje. E njëjta gjë me librin. Ky...
read more