Nga nesër FAZË PORTOKALLE

Nga nesër FAZË PORTOKALLE

Ju njoftojmë se në bazë të shpalljes së meteo – alarmit nga Drejtoria për punë hidrometeorologjike, duke filluar nga dita e nesërme dhe gjatë tërë fundjavës teritori i tërësishëm i vendit do të përfshihet nga temperatura të larta nga faza...
read more
Poeti dhe bota – Wislawa Szymborska

Poeti dhe bota – Wislawa Szymborska

Fjala e mbajtur me rastin e marrjes së çmimit Nobel, 1966. Thonë se në një fjalim më e vështira është fjalia e parë. Pra, tashmë e kam atë pas vetes… Por ma do mendja, se edhe fjalitë pasuese, e treta,...
read more
“Klinika Ligjore” – një projekt në të cilin nxënësit mësojnë në praktikë ndërsa kategoritë sociale të qytetarëve pranojnë këshilla juridike falas

“Klinika Ligjore” – një projekt në të cilin nxënësit mësojnë në praktikë ndërsa kategoritë sociale të qytetarëve pranojnë këshilla juridike falas

Fakulteti Juridik “Justiniani I” në Shkup për më shumë se një dekadë, ofron mundësi për nxënësit së bashku me mësuesit e tyre, që të angazhohen në zgjidhjen e rasteve ligjore. Ky koncept ka kohët e fundit ri-filloi aktivitetin duke ...
read more
65% e të anketuarve konsiderojnë se organizatat qytetare duhet të përshihen në reformat gjyësore

65% e të anketuarve konsiderojnë se organizatat qytetare duhet të përshihen në reformat gjyësore

Instituti për politikë evropiane – Shkup, së bashku me Komitetin e Helsinkit në Maqedoni, sot në Qendrën Informative të UE – së i prezentuan zbulimet nga hulumtimet e mendimit pulik në lidhje me gjyqësinë, luftën kundër korrupsionit dhe të d...
read more
Ministria e Shëndetsisë dhe MPB do të bashkojnë letërnjoftimin me kartelën e shëndetsisë!

Ministria e Shëndetsisë dhe MPB do të bashkojnë letërnjoftimin me kartelën e shëndetsisë!

Ministri i Shëndetësisë, Arben Taravari bëri të ditur se do të shpallë një tender për të zgjedhur kompaninë që do të shtyp kartat e reja elektronike shëndetësore (KESh) për shkak të numrit më të madh të qytetarëve të cilët posedojnë...
read more
Fjalët shqipe që u studiuan nga një kalorës dhe nga një filozof gjerman

Fjalët shqipe që u studiuan nga një kalorës dhe nga një filozof gjerman

Të huajt që kanë shkruar për Arbërinë dhe për gjuhën e saj nuk janë të pakët. Mjafton të kujtojmë që albanologët më të rëndësishëm në periudhat më kyçe historike ishin të huaj. Ndër këto albanologë janë dalluar gjermanët, të cilë...
read more
Qeveria i jep dritë jeshile rrogës minimale prej 12 mijë den

Qeveria i jep dritë jeshile rrogës minimale prej 12 mijë den

Qeveria e Republikës së Maqedonisë mbrëmë në seancën e 19-të e ka miratuar propozim-ligjin për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për rrogë minimale dhe me këtë e filloi procedurën ligjore për rritje të rrogës minimale në nivel prej 12.000 den...
read more
Çfarë ishte jeta e përtejme në Egjiptin e lashtë?

Çfarë ishte jeta e përtejme në Egjiptin e lashtë?

Egjiptianët e lashtë besonin se ishte e mundur të jetonin përsëri pas vdekjes. Megjithatë, jeta e përtejme merrte forma të ndryshme, në varësi të statusit shoqëror të të ndjerit. Tekstet funerare – shkrimet për varrin, të menduar për të ndi...
read more
Në Tetovë nesër do të realizohet dezinsektimi

Në Tetovë nesër do të realizohet dezinsektimi

”Dezinsektimi do të kryhet në mbrëmjen e ditë së shtunë (05.08.2017) duke filluar prej ora 24:00 deri në orët e hershme të mëngjesit vetëm në kushte të mira atmosferike. Në rast të motit me shi ose me erë të fortë...
read more
Historia e një ylli kinemaje që krenohet me origjinën arvanitase

Historia e një ylli kinemaje që krenohet me origjinën arvanitase

E kush nuk është dashuruar me Penelopën e bukur greke. Me atë fytyrë të gdhendur mesdhetare që për besnikërinë ndaj dashurisë së saj thurte e çthurte pëlhura për 20 vjet me radhë. Sepse e tillë është dashuria. Ajo i mbijetoi...
read more