Fëmijët 40 minuta në natyrë, që të evitohet një “pandemi” e ardhshme miopie

Fëmijët 40 minuta në natyrë, që të evitohet një “pandemi” e ardhshme miopie

Koha e shtuar e fëmijëve para ekraneve gjatë pandemisë, ka ndezur apele për ndërveprim më të madh dhe ushtrime në ambiente të hapura, për të përmirësuar procesin e mësimit dhe për të evituar një epidemi miopie. Koha e kaluar online,...
read more
Sistematizimi i  administratës! Administratorët kanë afat 7 ditë për të marrë vendimin e punës

Sistematizimi i administratës! Administratorët kanë afat 7 ditë për të marrë vendimin e punës

1349 administratorë do të sistemohen në 237 institucionet të ndryshme shtetërore. Ministri për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, Artan Grubi tha se me këtë vendim, administratorët nuk do të kenë mundësi të zgjedhin vendin e p...
read more
Historia e qenit Boncuk/ Gjashtë ditë para spitalit duke pritur të zotin

Historia e qenit Boncuk/ Gjashtë ditë para spitalit duke pritur të zotin

Është një histori e dashurisë që kafshët kanë për njeriun dhe që i ka bërë punonjësit e një spitali në Turqi të përloten. Por në të njëjtën kohë, historia edhe ka provuar se ka funde të lumtura edhe në mesin...
read more
Multimilioneri, 1 milion dollarë shpërblim për të gjetur përgjigjen e pyetjes: Nëse shpirti jeton edhe pasi trupi vdes?

Multimilioneri, 1 milion dollarë shpërblim për të gjetur përgjigjen e pyetjes: Nëse shpirti jeton edhe pasi trupi vdes?

Një multimilioner nga Las Vegas, ofron 1 milion dollarë shpërblim për të gjetur përgjigjen e pyetjes: A ka jetë pas vd ekjes? Robert Bigelow, 75 vjeç, i cili është pronari i “Budget Suites” në Amerikë, në muajin qershor themeloi Institutin...
read more
Reuters: Pfizer do të furnizojë me vaksina programin COVAX

Reuters: Pfizer do të furnizojë me vaksina programin COVAX

Kompania amerikane, Pfizer dhe ajo gjermane, BioNTech janë pajtuar që të furnizojnë me vaksinat e tyre kundër koronavirusit programin COVAX të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, kanë thënë dy burime që janë në njohuri të kësaj marrëvesh...
read more
Ulet çmimi i derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut

Ulet çmimi i derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut

Në një seancë të jashtëzakonshme Komisioni Rregullator për Energjetikë ka vendosur që të lirojë çmimet e derivateve të naftës për dy denarë. Vendimi është miratuar dhe hyn më fuqi për akciza gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonsh...
read more
Enti për Statistika përgatit metodologjinë e regjistrimit në Maqedoni, do të angazhohen rreth 6 mijë persona

Enti për Statistika përgatit metodologjinë e regjistrimit në Maqedoni, do të angazhohen rreth 6 mijë persona

Enti Shtetëror i Statistikës do të përmbyll së shpejti përgatitjen e Metodologjisë për zbatimin e regjistrimit, si akt nënligjor i detajuar që definon procedurën. Sipas zv/drejtorit të Entit të Statistikës Ilmi Selami, edhe pse ligji parashikon p...
read more
Grubi për rastin “Monstra”: Nuk ndërhyjmë në proceset gjyqësoe

Grubi për rastin “Monstra”: Nuk ndërhyjmë në proceset gjyqësoe

Është punë e autoriteteve të gjykatës dhe prokurorisë si dhe të mbrojtjes në bazë të fakteve dhe dëshmive për ta çuar këtë proces deri në fund. Kështu është përgjigjur zv/kryeministri Artan Grubi se si e komenton kërkesën e prokurores Fet...
read more
Dy propozime për një dispozitë të Ligjit për letërnjoftime

Dy propozime për një dispozitë të Ligjit për letërnjoftime

Dy propozim-ligje për një dispozitë të Ligjit për letërnjoftime. Ministria e Brendshme propozon përshtatjen e emrit kushtetues, Besa propozon përfshirjen e grafës etnike. Dyja propozimet i adresohen kryesisht nenit 5 të Ligjit për letërnjoftim në ...
read more
Tetovë, muri në banjën e qytetit tejet i rrezikshëm, Komuna e Tetovës: Do ta rregullojmë në mars, kujdes deri atëherë!

Tetovë, muri në banjën e qytetit tejet i rrezikshëm, Komuna e Tetovës: Do ta rregullojmë në mars, kujdes deri atëherë!

Në zemrën e rrugës së Banjës së Qytetit ndodhet një mur mbajtës, i rrezikshëm për jetën e njerëzve, kjo për shkak se ky i fundit është gati për t’u rrënuar, ndërsa autoritetet komunale ende nuk kanë ndërmarrë asgjë për rregullimin...
read more
1 2 3 744