Gjashtë ‘sekretet’ e kafes turke

Gjashtë ‘sekretet’ e kafes turke

Kafeja turke është më shumë kulturë se sa pije.Të gjithë në shtëpitë tona kemi kafe turke të cilën me shumë dashuri dhe përkushtim prindërit tanë e pinë në mëngjes ose në mbrëmje. Kafeja turke është më shumë kulturë se sa...
read more
Shpesh kemi pyetur veten, ja pse lotët janë të kripur

Shpesh kemi pyetur veten, ja pse lotët janë të kripur

Ju ka shkuar ndonjëherë në mendje pyetja se pse lotët janë të kripur? Epo mos u mendoni gjatë, pasi po ju tregojmë një herë e mirë arsyen duke ju dhënë një shpjegim bindës. Pothuajse 99% e lotëve janë ujë dhe pjesa tjetër janë...
read more
Si ndikon gjumi në shtimin e peshës

Si ndikon gjumi në shtimin e peshës

Shprehitë mund të ndikojnë në shtimin e peshës, nganjëherë edhe më shumë se ngrënia e ushqimeve të shpejta apo konsumimi i tepërt i ëmbëlsirave. Andaj duhet të bëni kujdes në veprimet e përditshme dhe të kuptoni rëndësinë e tyre për...
read more
Cilat ngjyra u përshtaten më së miri mureve të dhomave?

Cilat ngjyra u përshtaten më së miri mureve të dhomave?

Ngjyrat e mureve ndikojnë në gjumin tuaj, humorin, urinë dhe bukurinë! Ja si të zgjidhni ngjyrat më të mira për të gjitha hapësirat e banesës… Para se të kërkoni ndihmën profesionale, lexoni diçka se çfarë mendon shkenca rreth ngjyrave për....
read more
Filmat që ju bëjnë të ndiheni të lumtur!

Filmat që ju bëjnë të ndiheni të lumtur!

Mund të keni humbur punën apo nuk gjeni dot një të tillë, t’ju ketë lënë i dashuri ose mund edhe të ndiheni të pashpresë pa asnjë arsye. Gjithsesi, gjeni kohën për të parë një listë filmash frymëzues dhe shpresëdhënës, të...
read more
Gjashtë rregulla për kuletën tuaj e cila do t’ju sjellë shumë para

Gjashtë rregulla për kuletën tuaj e cila do t’ju sjellë shumë para

Truqet të cilat do të mund t’ju ndihmojnë të keni para në jetën tuaj fshihen në feng-shui. Arti i lashtë i palosjes së gjërave dhe i përdorimit të objekteve të ndryshme feng-shui mund t’ju ndihmojnë të tërhiqni sasi të mëdha...
read more
Na thuaj çfarë tipi vajze je të të themi çfarë dashuron partneri tek ty!

Na thuaj çfarë tipi vajze je të të themi çfarë dashuron partneri tek ty!

Pyetja e cila mundon gratë në të gjithë botën, është se cili është lloji i vajzës që preferohet më shumë nga meshkujt. Çështja është se nuk ekziston një lloj perfekt pasi burra të ndryshëm preferojnë gra të ndryshme. Por ka...
read more
Fëmijët që janë aktivë fizikisht kanë performancë më të mirë akademike

Fëmijët që janë aktivë fizikisht kanë performancë më të mirë akademike

Fëmijët të cilët janë aktivë fizikisht kanë një performancë më të mirë akademike në shkollë, sipas hulumtuesve spanjollë të cilët besojnë se e kanë zbuluar këtë lidhje mes fitnesit fizik dhe notave në shkollë. Hulumtimi i udhëhequr nga ...
read more
Ky është tipari i meshkujve që i bën femrat të “çmenden” për ta

Ky është tipari i meshkujve që i bën femrat të “çmenden” për ta

Më tërheqës me mjekër apo pa mjekër? Kjo është hipoteza më e fundit e një studimi të Journal of Biology Evolutionary. Në studim morëm pjesë 8500 gra, të cilat dhanë mendimin e tyre nëse i pëlqenin burrat me mjekër apo...
read more
Efektet pozitive që kanë arrat në shëndet

Efektet pozitive që kanë arrat në shëndet

Arrat janë të shëndetshme dhe kjo dihet.Por shkencëtarët zbulojnë efektet e tjera pozitive që ato kanë tek zemra por edhe në kontrollin e peshës normale. Janë dy studime amerikane që janë prezantuar në Kongresin e Sëmundjeve Kardiake në Chicago...
read more