Universiteti i Harvardit liston këtë libër si më të mirë për drejtësi

Universiteti i Harvardit liston këtë libër si më të mirë për drejtësi

Harvardi zgjedh Kuranin si librin më të mirë për drejtësi, citon këtë ajet Fakulteti Juridik i Harvardit është një ndër institucionet më të respektuara të SHBA-së. Ai mban bibliotekën më të madhe të drejtësisë në botë. Barack Obama kishte studiuar...
read more
Qëndrimi herët në mëngjes para ekranit nxit çrregullime gjuhësore te fëmijët

Qëndrimi herët në mëngjes para ekranit nxit çrregullime gjuhësore te fëmijët

Fëmijët e ekspozuar ndaj ekraneve (televizor, tablet, smartphone, kompjuter) në mëngjes, para shkollës, janë tri here më të prirur për të patur probleme gjuhësore, sipas studiuesëve. “Nuk është koha e kaluar para ekraneve, mesatarisht njëzet m...
read more
Kina lançon satelit në hapësirë që do të transferojë të dhëna prej 10 GB për sekondë

Kina lançon satelit në hapësirë që do të transferojë të dhëna prej 10 GB për sekondë

Sateliti i prodhuar nga kompania hapësinore Galaxy Space, do të zhvillojë aktivitetet në orbitë të ulët dhe në sekonde do të transferojë të dhëna prej 10 GB. Kina lançoi një satelit të komunikimit broadband në hapësirë që do të transferojë...
read more
KËRKOI NJË PARTNERE PËR NË HËNË, 20 MIJË VAJZA APLIKUAN

KËRKOI NJË PARTNERE PËR NË HËNË, 20 MIJË VAJZA APLIKUAN

Ditë më parë miliarderi japonez Yusaku Maezawa ftoi vajzat që të aplikonin për një udhëtim së bashku me të në Hënë. Ai ishte ndarë nga e dashura e tij, aktorja 27-vjeçare Ayama Goriki me të cilin kishte planifikuar ta realizonte...
read more
Turqia synon 1 milionë makina elektrike në qarkullim deri në vitin 2030

Turqia synon 1 milionë makina elektrike në qarkullim deri në vitin 2030

Pasi Turqia prezantoi prototipin e tij të parë të automjetit vendas elektrik, Ministria e Energjisë planifikon të shqyrtojë ndikimin e një milion pikave të karikimit në rrjetin e distribuimit”, tha ministri Dönmez. Mbi një milion automjete elektri...
read more
Thirrje: Për Asistent në mbështetje të komunitetit romë

Thirrje: Për Asistent në mbështetje të komunitetit romë

Fondacioni Shoqëri e Hapur – Maqedoni shpall konkurs për angazhim rreth 30 asistent për mbështetje të komunitetit rom në: Shkup, gostivar, Kumanovë, Prilep, Delçev, Veles, Tetovë, Negotinë, Resen, Shtip, Manastir, Koçan, Dibër dhe Kërçovë....
read more
Thirrje për trajnues: Ndjekja e punës së KSHPK dhe dhe partive politike gjatë kohës së periudhës së zgjedhjeve

Thirrje për trajnues: Ndjekja e punës së KSHPK dhe dhe partive politike gjatë kohës së periudhës së zgjedhjeve

Thirrje e hapur për trajnues në kuadër të projektit “Kontrolli i punës së Komisionit shtetëror për parandalimin e korupcionit”, – financuar nga Fondacioni për shoqëri të hapur-Maqedoni, i implementuar nga Instituti për demokraci &...
read more
Anadolu Agency (AA) i bën thirrje qeverisë egjiptiane për lirimin e punonjësve të saj

Anadolu Agency (AA) i bën thirrje qeverisë egjiptiane për lirimin e punonjësve të saj

Anadolu Agency (AA) kërkon nga autoritetet e Egjiptit lirimin e menjëhershëm të punonjësve të saj që janë arrestuar në Zyrën e AA-së në Kajro. Administrata e AA-së ka bërë një deklaratë me shkrim pas arrestimit të 4 punonjësve të saj...
read more
Tri ligje të reja shëndetësore do të aprovohen në Zvicër për vitin 2020

Tri ligje të reja shëndetësore do të aprovohen në Zvicër për vitin 2020

Në Zvicër gjatë vitit 2020 do të ketë ndryshime më domethënëse me theks të veçantë në tri ligje që do të ndodhin në këtë vit, transmeton albinfo.ch. Meqenëse Zvicra është republikë federale e parlamentare, me demokraci të drejtpërdrejtë...
read more
THIRJE: Për përgatitjen e punimeve hulumtuese

THIRJE: Për përgatitjen e punimeve hulumtuese

Instituti për politikë evropiane (EPI), në kuadër të projektit ” Aktivizimi  i qytetarëve për sigurimin e demokracisë “, (Active Citizenship Action for Ensured Democracy), i mbështetur nga Fondacioni nacional për demokraci (National End...
read more
1 2 3 437