Signal, Telegram, WhatsApp dhe Facebook – Cili është aplikacioni që mbledh më shumë të dhëna nga përdoruesit

Signal, Telegram, WhatsApp dhe Facebook – Cili është aplikacioni që mbledh më shumë të dhëna nga përdoruesit

Pas polemikave të gjeneruara nga ndryshimet në termat dhe kushtet e WhatsApp, njerëzit kanë kërkuar alternativa të tjera që kujdesen më mirë për privatësinë e tyre. Pas polemikave që shkaktoi WhatsApp, kur njoftoi ndryshimet në termat dhe kushtet e tij...
read more
SHBA: Masa të rrepta sigurie me rastin e inaugurimit të presidentit të ardhshëm

SHBA: Masa të rrepta sigurie me rastin e inaugurimit të presidentit të ardhshëm

Në përgatitje për inaugurimin e presidentit të ri amerikan më 20 janar, zyrtarë të rendit dhe të administratës lokale të Uashingtonit po vënë në zbatim masa të papara sigurie për të shmangur incidente të ngjashme me protestat e dhunshme të...
read more
MPB: Janë regjistruar 500 gjobitje për mosmbajtje të maskës

MPB: Janë regjistruar 500 gjobitje për mosmbajtje të maskës

Gjatë 24 orëve të kaluara në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, sa i përket masës për mbajtje të maskës, janë regjistruar 500 kundërvajtje, njoftuan nga Ministria e Punëve të Brendshme (MPB). Nga MPB u bëjnë thirrje qytetarëve...
read more
Gjermania e riafirmoi mbështetjen e negociatave  mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së.

Gjermania e riafirmoi mbështetjen e negociatave mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së.

Gjermania e riafirmoi mbështetjen e saj për hapjen e negociatave aderuese mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së. Nga ana tjetër, Bullgaria, me mesazh për të qetësuar emocionet mes Sofjes dhe Shkupit dhe për të gjetur zgjidhje, për të cilën është.....
read more
Vazhdojnë diskutimet në Kuvend për regjistrimin e popullsisë në Maqedoninë e Veriut

Vazhdojnë diskutimet në Kuvend për regjistrimin e popullsisë në Maqedoninë e Veriut

Projektligji për regjistrimin e popullsisë, familjeve dhe apartamenteve në Republikën e Maqedonisë së Veriut 2021, pas një procedure të shkurtuar, dje ishte në fokusin e partive. Deputetët filluan debatin për këtë projektligj dhe debati do të vaz...
read more
Shoqëritë e rajonit të Ballkanit, të ç’armatosura përballë dezinformatave

Shoqëritë e rajonit të Ballkanit, të ç’armatosura përballë dezinformatave

Lajmet e rreme po vazhdojnë të shtohen çdo ditë e më shumë në tërë rajonin e Ballkanit. Motivet mund të jenë të ndryshme por kryesisht dominojnë motivet financiare dhe ato politike. Ata që shpërndajnë lajme të rreme mund të kenë...
read more
Metamorfoza: Thirrje për pjesëmarrje në Programin arsimor të bazuar në projektin – “Lufta kundër dezinformatave”

Metamorfoza: Thirrje për pjesëmarrje në Programin arsimor të bazuar në projektin – “Lufta kundër dezinformatave”

Ju ftojmë të bëheni pjesë e Programit arsimor të bazuar në projektin me temë “Lufta kundër dezinformatave”, që do të mbahet nga 19 deri më 26 janar të vitit 2021. Si pjesë e programit, janë paraparë 3 seanca në datat e mëpos...
read more
Njerëzit e durueshëm kanë këto zakone

Njerëzit e durueshëm kanë këto zakone

Durimi është diçka që mund të mësohet, edhe pse kërkon kohë dhe përpjekje. Durimi është aftësia jonë për të marrë aq kohë sa është e nevojshme për të përballuar me qetësi mendimet dhe emocionet tona para se të flasim ose...
read more
Gjetjet e Brazilit tregojnë se vaksina kineze është 50.4% efektive

Gjetjet e Brazilit tregojnë se vaksina kineze është 50.4% efektive

Një vaksinë e koronavirusit e zhvilluar nga Sinovac e Kinës është gjetur të jetë 50.4% efektive në provat klinike braziliane, sipas rezultateve të fundit të lëshuara nga studiuesit. Ajo tregon se vaksina është dukshëm më pak efektive sesa sugjer...
read more
Mjekët amë me protokoll për përdorimin e ilaçit “Ivermectin”

Mjekët amë me protokoll për përdorimin e ilaçit “Ivermectin”

Ilaçi i cili do të përdoret për pacientët me Covid-19, nuk është në listën pozitive të barnave të mbuluara nga FSSH dhe do të lëshohet në recetë rozë. Kolegjiumi ekspert për Klinikën Universitare për Pulmonologji dhe Alergologji dhe qendrat ...
read more