Si të pastroni telefonin tuaj për t’u mbrojtur nga koronavirusi

Si të pastroni telefonin tuaj për t’u mbrojtur nga koronavirusi

Koronavirusi po përhapet me shpejtësi në të gjithë botën dhe janë dhënë disa këshilla për të parandaluar përhapjen e këtij infeksioni. Një nga këshillat konsiston te sendet personale në përdorim e pikërisht celularin. Mënyra e duhur për të pastruar telefonin...
read more
NGA 3,000 EMOJI-T QË EKZISTOJNË KY ËSHTË MË I PËRDORURI NË BOTË

NGA 3,000 EMOJI-T QË EKZISTOJNË KY ËSHTË MË I PËRDORURI NË BOTË

Këto ditë ka më shumë se 3000 emoji të disponueshëm,për të na ndihmuar të shprehim çdo nuancë, emocion dhe shaka përmes tekstit. Cilin nga këto emoji përdoret më së shumti në botë? Unicode Consortium, organizata që krijon emojis, ofroi një....
read more
Çfarë ndodh nëse ndërpritet interneti?

Çfarë ndodh nëse ndërpritet interneti?

Nga një tavolinë e lartë duke shikuar mbi qytetin e Adis Abeba, Markos Lemma shijon çdo ditë një pamje të pazakontë. Themelues i qendrës së teknologjisë dhe inovacionit IceAddis, hapësira e tij e punës zakonisht është plot e përplot me...
read more
Në tërë botën shfrytëzohen softverë të krijuar në Parkun Teknologjik – UEJL, Tetovë

Në tërë botën shfrytëzohen softverë të krijuar në Parkun Teknologjik – UEJL, Tetovë

Në tërë botën shfrytëzohen softverë të krijuar në Parkun Teknologjik – UEJL, në Tetovë. Këtu janë krijuar dhe zhvilluar 27 firma, të cilat tashmë veprojnë në mënyrë të mëvetësishme, realizojnë veprimtarinë dhe punësojnë 138 perso...
read more
Facebook rimendon planet e kriptomonedhës Libra

Facebook rimendon planet e kriptomonedhës Libra

Google është duke rimenduar planet për lançimin e kriptomonedhës Libra pas rezistencës nga autoritetet regullatore në disa vende të botës. Tani kompania është duke konsideruar një sistem me versione dixhitale të monedhave tradicionale përfshirë ...
read more
Rikthehet Porsche 959 e dikurshme, me dizajn dhe teknologji që i përshtatet kohës moderne

Rikthehet Porsche 959 e dikurshme, me dizajn dhe teknologji që i përshtatet kohës moderne

I biri i Uwe Gemballa, ka hapur një kompani modifikimi dhe do të bëjë një punë speciale në modelin 959 Porsche 959 ishte një makine e veçantë, e cila u lansua në mesin e viteve të 80-ta, që i përmbushte...
read more
Facebook me një vendim të rëndësishëm për lajmet e rreme të koronavirusit

Facebook me një vendim të rëndësishëm për lajmet e rreme të koronavirusit

Facebook ka ndaluar reklamat që përpiqen të krijojnë panik përreth koronavirusit ose premtojnë ta kurojnë atë në përpjekjen e saj të fundit për të reduktuar dezinformatat. Koronavirusi – i njohur si COVID-19 – deri më tani ka infektuar rreth ...
read more
Historia e një adoleshenti Cyborg (organizëm kibernetik)

Historia e një adoleshenti Cyborg (organizëm kibernetik)

Duket e pashmangshme që në këtë epokë të teknologjisë inteligjente, njerëzit do të fillojnë të mendojnë për mënyra për ta bërë teknologjinë pjesë të trupit të tyre. Sot, njerëzit kanë aftësinë të ndryshojnë veten në mënyra të reja...
read more
10 këshilla si t’i mbroni sytë nga kompjuteri dhe telefoni

10 këshilla si t’i mbroni sytë nga kompjuteri dhe telefoni

Si të mos mjaftonin kompjuterët, tani syve u është shtuar edhe një armik tjetër, “smartphone”-t dhe ‘iPad’-t, që na detyrojnë të qëndrojnë shumë kohë përpara tyre. Në fakt, kur përdorim shumë kompjuterin, shikimi është i pari që vih...
read more
Ligji Evropian për një karikues universal dhe dilema e Apple

Ligji Evropian për një karikues universal dhe dilema e Apple

Rregullatorët Evropianë do të votojnë mbi çështjen por që ende nuk është përcaktuar se kur do të ndodhë ndërsa Apple mendon se një gjë e tillë dëmton inovacionin dhe konsumatorët. Apple rrezikon të detyrohet të braktisë kabllin Lightning n...
read more
1 2 3 131