Mësoni si të karikoni celularin pa karikues

Mësoni si të karikoni celularin pa karikues

Kur nisemi për udhëtim, të gjithëve na ndodh të harrojmë diçka. Çështja na duket serioze kur vëmë re se në çantë ose valixhe është fisha, por mungon koka e karikuesit. Mund të duket sikur nuk ka zgjidhje, por në të...
read more
Instagram shton si veçori të re disa efekte të pazakonta

Instagram shton si veçori të re disa efekte të pazakonta

Përdoruesit e Instagram tashmë mund të krijojnë efekte 3D, të cilat mund t’i kenë vetëm në imagjinatën e tyre, pas përditësimit të fundit. Mjeti i ri lejon përdoruesit të dizajnojnë dhe të shtojnë objekte në realitet, të cilat mund t’i.....
read more
Facebook dhe Google iu përgjojnë edhe kur shikoni pornografi

Facebook dhe Google iu përgjojnë edhe kur shikoni pornografi

Facebook, Google dhe Oracle po iu përgjon edhe përgjatë kohës kur shikoni pornografi, sipas një studimi të ri nga gazeta ‘The New York Times’. Studiuesit nga Microsoft, Carnegie Mellon dhe Universiteti i Pensilvanisë analizuan 22.484 faqe pornografi...
read more
Pamjet e para të ‘Mercedes S’ të vitit 2020

Pamjet e para të ‘Mercedes S’ të vitit 2020

Pamjet e një koncepti të maskuar të një automjeti të ri të klasës S janë publikuar së fundmi në internet, nëpërmjet një videoje. Videoja nuk zbulon shumë, duke pasur parasysh se makina është e “kamufluar” tërësisht, por është një konfi...
read more
Çelësi i veturave që kushton 500 mijë euro, ja çfarë ka të veçantë

Çelësi i veturave që kushton 500 mijë euro, ja çfarë ka të veçantë

read more
Aplikacionet më të pëlqyera të këtij viti, deri më tani

Aplikacionet më të pëlqyera të këtij viti, deri më tani

Jemi në fund të gjysmës së vitit dhe që tani, është bërë një përmbledhje e aplikacioneve që janë pëlqyer më së shumti nga përdorues të smartfonave të ndryshëm. Nëse jeni në mesin e atyre që kohëve të fundit nuk keni...
read more
Veturat më të shëmtuara që janë prodhuar ndonjëherë

Veturat më të shëmtuara që janë prodhuar ndonjëherë

Sigurisht që konsiderimi ndaj asaj se çfarë është e bukur varet nga shija e gjithësecilit. Megjithatë, ekziston njëfarë konsensusi i përgjithshëm për atë se çfarë mund të quhet e shëmtuar, transmeton lajmi.net. Njësoj ndodh edhe me veturat, t...
read more
Disa teknika për të rritur shpejtësinë e internetit

Disa teknika për të rritur shpejtësinë e internetit

Të gjithë jemi bërë të varur nga interneti. Shumica prej nesh ndjehemi të humbur pa internet. Problemet me internet të ngadalshëm mund të jenë me të vërtetë nervozuese, kjo pasi sot interneti përdoret jo vetëm për komunikim por edhe për...
read more
A e dini ndryshimin mes Megabit (Mb) dhe Megabajt (MB)?

A e dini ndryshimin mes Megabit (Mb) dhe Megabajt (MB)?

A dini të bëni dallimin mes megabit (Mb) dhe megabajt (MB)? Ndërsa të dy janë të ngjashëm në shqiptim, në të vërtetë janë shumë ndryshe. Dhe të dy janë po aq të rëndësishëm sepse përcaktojnë shpejtësinë e transmetimit të të...
read more
Teknologjia rrezikon 20 milionë vende pune, robotët janë gati të zëvendësojnë njerëzit

Teknologjia rrezikon 20 milionë vende pune, robotët janë gati të zëvendësojnë njerëzit

Të paktën 20 milionë vende pune në fabrika në mbarë botën do të zëvendësohen nga robotët deri në vitin 2030. Oxford Economics tha se njerëzit që do largohen nga këto vende pune do gjejnë vende në sektorin e shërbimeve. Megjithatë,...
read more