Filipçe: 70 për qind e punonjësve shëndetësorë kanë shprehur interes për vaksinim

Filipçe: 70 për qind e punonjësve shëndetësorë kanë shprehur interes për vaksinim

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe mbrëmë deklaroi se ka dy mekanizma për vaksinim dhe se afër 70 për qind e punonjësve shëndetësorë dëshirojnë që të vaksinohen.

“Njëri është sistemi për punonjësit shëndetësorë për të cilin ka sondazhe të sakta me interes për vaksinimin. Afër 70 për qind e punonjësve shëndetësorë kanë shprehur interes për vaksinimin dhe ata do të jenë të parët që do të vaksinohen. Personat e tjerë mbi 70 vjeç. Me trajtimin e sëmundjeve kronike, bëhet një listë për të informuar mjekët e familjes, më tej mjekët e familjes duhet të informojnë pacientët e tyre dhe t’i pyesin nëse duan të vaksinohen dhe që informacioni të futet në ‘Termini Im’”, tha Filipçe në intervistën e mbrëmshme për Klik Plus.

Filipçe deklaroi gjithashtu se kishte takim me kryetaren e mjekëve amë e cila, sipas tij, theksoi se ka mjekë amë të cilët kanë pacientë, por edhe të tillë të cilët kanë më pak.

“Megjithatë, ai shprehu gatishmëri t’u tregojë kolegëve të tij se roli i tyre në proces është shumë i rëndësishëm”, tha Filipçe, i cili gjithashtu vuri në dukje se mjekët e familjes në disa zona kanë punë administrative.

Në pyetjen pse mjekët amë janë të përfshirë në sistem, Filipçe tha se megjithatë në thirrjen e fundit duhet të bëhet bisedë me mini anamnezë në lidhje me gjendjen aktuale shëndetësore të pacientit, dhe kjo duhet të bëhet nga mjeku amë. /Zhurnal.mk/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *