Hiqni urgjent nga shtëpia këto sende, janë kancerogjene

Hiqni urgjent nga shtëpia këto sende, janë kancerogjene

Më shumë mundësi sendet që do të rendisin më poshtë i kemi të gjithë në shtëpi, por nuk e dinim se ato janë shumë të rrezikshme për shëndetin tonë.

Madje janë më shumë se të rrezikshme sepse janë kancerogjene. Qirinjtë aromatikë, gotat prej letre apo dhe patatet e skuqura janë kancerogjene. Gotat prej letre përmbajnë stiren, i cili është një kimikat kancerogjen. Ndaj shmangini gotat prej letre, sidomos për të kosumuar kafe.

Patatet e skuqura, përmbajnë një kimikat të rrezikshëm që njihet si akrilamidi. Ushqime e pasura me karbohidrate si patatet gjatë skuqjes formojnë akrilamidin. Por shkecëtaret te patatet e skuqura kanë gjetur gliciamid, që është akoma më i rrezikshëm se akrilamidi, si kimikat.

Edhe veshjet që nuk rrudhosen përmbajnë subctanca që janë kancerogjene. Janë regjstruar mjaft raste që këto veshje janë përgjegjës për kancerin e hundës dhe të rrugëve të frymëmarrjes, pasi përmbajnë kimikate të rrezikshme. Ndaj shmangini pluhrat e tilla dhe përdorni sa më shumë materiale që rrudhosen dhe duhen hekurosur sepse digjen dhe mikrobet që përmbajnë, në këtë mënyrë. /lexo.al/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *