Japoni: Hetime ndaj 11 zyrtarëve dhe djalit të kryeministrit

Japoni: Hetime ndaj 11 zyrtarëve dhe djalit të kryeministrit
Japan's prime minister Yoshihide Suga speaks during a news conference on the coronavirus situation in Japan, at the prime minister's official residence in Tokyo, Japan, Tuesday, Feb. 2, 2021.(David Mareuil/Pool Photo via AP)

Në Japoni, 11 zyrtarë të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Komunikimeve u ndëshkuan nga personeli i një kompanie satelitore, ku punonte edhe djali i kryeministrit Yoshihide Suga, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas lajmit të agjencisë Kyodo, një hetim i brendshëm ka filluar ndaj djalit të kryeministrit Suga, Suga Seigo, i cili punon në kompaninë transmetuese satelitore “Tohokushinsha Film”, mbi pretendimet se u ka dhënë dhurata punonjësve të ministrisë.

Sipas kësaj, punonjësit e “Tohokushinsha Film”, licencat e të cilëve u miratuan nga ministria dhe 11 zyrtarët e ministrisë, të cilët ishin pritur në restorante të shtrenjta dhe kishin marrë dhurata të ndryshme nga Suga Seigo në 39 ngjarje të ndryshme, shkelën ligjin kombëtar të etikës së shërbimit publik në kohë të ndryshme.

Njoftohet se Suga Seigo mori pjesë në 21 aktivitete që kompania organizoi midis korrikut 2016 dhe dhjetorit 2020 me një buxhet prej më shumë se 600 mijë jen (5.660 dollarë).

Duke folur para shtypit në lidhje me hetimin, kryeministri Suga tha se ai nuk ishte në dijeni të përfshirjes së djalit të tij në incident. “Incidenti çoi në shkelje të ligjit të etikës. Më vjen shumë keq dhe i kërkoj falje publikut”, tha ai.

Ndërkaq, zyrtarët e ministrisë që shkelën ligjin u dënuan në kuadër të paralajmërimit dhe uljes së pagave.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *