Jeni duke shtuar peshë? Ja, kë duhet të fajësoni

Jeni duke shtuar peshë? Ja, kë duhet të fajësoni

Martesa është duke ndikuar në shtimin e peshës.

Ju nuk jeni të çmendur nëse e mendoni këtë, sepse sipas studiuesve nëse jeni në një lidhje të lumtur gjasat që të shtoni peshë janë të mëdha.

Janë studime të shumta që e mbrojnë këtë fakt, nëse jeni në një lidhje të lumtur, dhe të sigurt, keni mundësi të shtoni peshë, raporton “Natural Solution”, transmenton lajmi.net.

Studimet janë bërë me njerëzit të cilët kanë qenë të lumtur

Po ashtu, studimet u kryen për të parë se nëse kënaqësia dhe lumturia në një lidhje apo martesë është pozitivisht  apo negativisht e lidhur me me shtimin e peshës.

Disa studime kanë sugjeruar se se nëse jeni në një marrëdhënie të kënaqshme, ndoshta do të jeni më të shëndetshëm, pa i konsideruar gjërat e tjera.

Studiuesit në Universitetin e Queensland të Austrialisë, kanë ndjekur 6,458 martesa për 10 vjet. Kështu, ata zbuluan se gratë nga mosha 20 deri 30, pa fëmijë që ishin të martuara, apo në një lidhje të gjatë, shtuan më shumë kilogramë sesa ato të cilat nuk ishin.

Mesa duket, lidhjet e gjata dhe martesat kanë ndikuar në shtimin e peshës diku rreth 5 kilogramë. /Lajmi.net/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *